Instellen verbod voor vrachtverkeer Middelweg van oost naar west in Numansdorp

Logo Hoeksche Waard

Burgemeester en wethouders van gemeente Hoeksche Waard;

 

Gelet op de bepalingen in de Wegenverkeerswet 1994, het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990, het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW) en de Algemene wet bestuursrecht;

 

Artikel 26 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW)

de bevoegdheid van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Hoeksche Waard tot het nemen van verkeersbesluiten, als bedoeld in het eerste lid sub d. van artikel 18 van de Wegenverkeerswet;

 

overwegende dat:

- het gewenst is dat bevoorradingsverkeer centrum Numansdorp gebruik maakt van de N487 – Energieweg - Weth. van der Veldenweg;

 

  • daarmee de centrale as (Rijksstraatweg - Burg. de Zeeuwstraat) ontlast wordt van het zware bevoorradingsverkeer;

 

  • dat het ongewenst is dat dit bevoorradingsverkeer via de Middelstraat en Burg. de Zeeuwstraat richting het centrum (Voorstraat) rijdt;

 

- de gemeente Hoeksche Waard het beheer en onderhoud heeft van de

bovengenoemde wegen;

 

Motivering

Het besluit wordt genomen om uitvoering te geven aan het Raadsbesluit uit 2018 van de gemeente Cromstrijen en daarmee de gewenste route van het bevoorradingsverkeer vanaf de A29 / N487 richting centrum Numansdorp via de Weth. van der Veldenweg positief te beïnvloeden. Het is ongewenst dat dit bevoorradingsverkeer gebruik maakt van de Middelweg en daarmee de leefbaarheid op de Burg. de Zeeuwstraat belast.

Vanaf de N487 is in zuidelijke richting reeds op de Rijksstraatweg – Burg. de Zeeuwstraat (centrale as) een inrijverbod voor vrachtverkeer van kracht;

 

Advisering

Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is overleg gepleegd met de politie Zuid-Holland Zuid over dit verkeersbesluit. Politie heeft op dit verkeersbesluit negatief geadviseerd.

 

Besluit :

Op de Middelweg (aansluiting Weth. van der Veldenweg) een inrijverbod in te stellen voor vrachtverkeer in westelijke richting door het plaatsen van het verkeersbord C07. Hiermee af te wijken van het advies van de politie Zuid-Holland-Zuid d.d. 15 april 2021 inzake: instellen gesloten verklaring vrachtverkeer Numansdorp.

 

Met dit besluit wordt een positieve bijdrage geleverd aan de gewenste route bevoorradingsverkeer naar het winkelgebied centrum Numansdorp en daarmee tevens de leefbaarheid op de Burg. de Zeeuwstraat verbeterd.

 

Toelichting

De politie geeft in haar negatief advies aan dat met een eenzijdig inrijverbod voor de Middelweg in westelijke richting nog steeds de mogelijkheid bestaat om via de aansluitende straten de Middelweg met vrachtverkeer te bereiken en zo de leefbaarheid te belasten. Ook stelt de politie in haar advies, dat vrachtverkeer komende vanuit de Burg. de Zeeuwstraat en gaande in de richting van de Weth. van der Veldenweg de leefbaarheid ook daar zal belasten.

Met dit verkeersbesluit wordt uitsluitend gevolg gegeven aan het besluit van de Raad (gemeente Cromstrijen) dat erop gericht is het bevoorradingsverkeer centrum de route via de Weth. van der Veldenweg te laten volgen. Daarmee wordt voorkomen dat het vrachtverkeer met bestemming centrum alsnog via de Middelweg de Burg. de Zeeuwstraat kan bereiken.

De Rijksstraatweg, Burg. de Zeeuwstraat (centrale as) en de Middelweg zijn momenteel onderdeel van onderzoek naar verdere maatregelen om de verkeersveiligheid en leefbaarheid te verbeteren.

 

Maasdam, 14 april 2021

Namens burgemeester en wethouders van gemeente Hoeksche Waard,

 

 

M.A. Kickert

Teammanager Openbare Ruimte

 

Bezwaar

Is onze beslissing niet duidelijk of bent u het er niet mee eens? Of heeft u informatie waar wij geen rekening mee hebben gehouden? Bel dan met team Openbare Ruimte. U bereikt hen op 14 0186 en via info@gemeentehw.nl.

Bent u het nog niet eens met deze beslissing? Dan kunt u binnen zes weken een bezwaarschrift indienen. Dit doet u door een brief te sturen aan: Het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Hoeksche Waard, Postbus 2003, 3260 EA Oud-Beijerland. In uw bezwaarschrift moet u in ieder geval de volgende gegevens vermelden: uw naam en adres; de datum waarop u de brief verzendt (de dagtekening); omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht; de reden van bezwaar; een ondertekening met naam en handtekening. Graag ontvangen wij naast bovengenoemde gegevens uw telefoonnummer en e-mailadres. Aan het behandelen van uw bezwaarschrift zijn geen kosten verbonden.

Het indienen van een bezwaarschrift stelt het besluit niet uit. Een bezwaarschrift heeft namelijk geen schorsende werking. Dat betekent dat het besluit nu al geldt. Wilt u het besluit vanwege de spoedeisendheid laten uitstellen, dan kunt u een zogenaamde ‘voorlopige voorziening’ vragen. Het verzoek om voorlopige voorziening stuurt u naar:

De voorzieningenrechter van de rechtbank Rotterdam, sector bestuursrecht, postbus 50951, 3007 BM Rotterdam.

U kunt het verzoekschrift ook digitaal indienen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Een voorlopige voorziening kan alleen worden gevraagd als er ook bezwaar is ingediend. Voor de behandeling van het verzoek om voorlopige voorziening brengt de rechtbank kosten (griffierecht) in rekening.

 

  •  

  • dat de Raad van de voormalige gemeente Cromstrijen op 25 september 2018 als onderdeel van het Verkeerscirculatieplan Numansdorp 2018 heeft besloten op de Middelweg een inrijverbod voor vrachtverkeer in westelijke richting in te stellen;

Naar boven