Gemeente Leiden -Ontwerpbestemmingsplan Lammenschansweg-Hof36

Logo Leiden

 

Op 13 april 2021 heeft het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Leiden besloten het ontwerpbestemmingsplan ‘Lammenschansweg-Hof36’ (NL.IMRO.0546.BP00167-0201) voor zienswijzen vrij te geven.

Begrenzing

Het plangebied wordt begrensd door de Lammenschansweg, de Kanaalweg (met aangrenzende groenstrook), het kantoorgebouw Lammenschansweg 144 met onder andere de Belastingssamenwerking Gouwe-Rijnland en de Dacia- en Renaultgarage (Lammenschansweg 138e).

Op dit bestemmingsplan is de Crisis- en herstelwet (Chw) van toepassing.

Toelichting

Dit bestemmingsplan maakt het mogelijk een appartementencomplex van 444 appartementen met gemengde ruimtes op de begane grond te realiseren. Daarnaast worden 205 parkeerplaatsen gerealiseerd en wordt de huidige ontsluiting binnen en rondom het plangebied aangepast. Teneinde woningbouw mogelijk te maken worden de bedrijfsbestemmingen rondom het geplande complex afgewaardeerd.

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ligt van vrijdag 23 april tot en met vrijdag 4 juni 2021 ter inzage voor het indienen van zienswijzen.

Een digitale versie van het ontwerpbestemmingsplan is raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl en op de gemeentelijke website www.leiden.nl/bestemmingsplannen.

Het is tevens mogelijk de stukken in te zien in het Stadskantoor, Bargelaan 190 te Leiden.

Zienswijzen

Gedurende de inzagetermijn kunnen schriftelijke zienswijzen met betrekking tot het ontwerpbestemmingsplan worden ingediend bij de gemeenteraad van de gemeente Leiden (Postbus 9100, 2300 PC Leiden) onder vermelding van zaaknummer ‘Z/20/1532990 zienswijze bestemmingsplan ‘Lammenschansweg-Hof36’.

Digitaal indienen is mogelijk via www.leiden.nl/zienswijze.

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze dient u eerst een afspraak te maken via telefoonnummer 14 071.

Informatie

Nadere informatie met betrekking tot het bestemmingsplan kunt u inwinnen bij de gemeente Leiden, tel. 14 071 of via www.leiden.nl/contact.

Naar boven