Noord, Klokkenlaan 2, vastgesteld bestemmingsplan, verleende omgevingsvergunning

Logo 's-Hertogenbosch

Kennisgeving op grond van artikel 3.8 lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening

 

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat het bestemmingsplan ‘Noord, Klokkenlaan 2’ (NL.IMRO.0796.0002433-1401) met ingang van 26 april 2021 gedurende zes weken ter inzage ligt. De gemeenteraad heeft het bestemmingsplan Noord, Klokkenlaan 2 op 6 april 2021 gewijzigd vastgesteld.

 

Het plangebied ligt in de wijk de Hambaken en wordt begrensd door De Klokkenlaan aan de oostzijde, De Hambakendreef aan de zuidzijde, de achtererven van de woningen aan de Eerste Hambaken aan het westen en het appartementencomplex de Klokkenhoek ten noorden. Naast de bouw van 63 appartementen en 32 zorg wooneenheden voorziet het bestemmingsplan ook in verkeer en groen in het plangebied.

 

De wijziging betreft de toevoeging van een afwijkingsbevoegdheid in de regels voor de bestemming ‘Groen’. Daarmee kan het college met een omgevingsvergunning als dat nodig is medewerking verlenen aan de aanleg van parkeerplaatsen in het groen. Deze parkeerplaatsen moeten dan wel goed in het groen worden ingepast. Ook moet daarover vooraf een goede omgevingsdialoog met de direct aanwonenden worden gevoerd.

 

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ligt met bijbehorende stukken ter inzage in het Stadskantoor. Ook vindt u de stukken op onze internetsite www.s-hertogenbosch.nl/ruimtelijkeplannen of op www.ruimtelijkeplannen.nl (hier kunt u ook de authentieke bestanden vinden).

 

Kennisgeving op grond van de Coördinatieverordening Wro gemeente s-Hertogenbosch

Daarnaast deelt het college van burgemeester en wethouders dat zij op 21 april 2021 heeft besloten om een omgevingsvergunning te verlenen voor de activiteit bouwen van 32 zorgeenheden en 63 appartementen op het perceel hoek Hambakendreef / Klokkenlaan (Klokkenlaan 2). De omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen is ook meegenomen in de gecoördineerde voorbereiding van deze besluiten. Deze omgevingsvergunning ligt vanaf 26 april 2021 tegelijkertijd met het vastgestelde bestemmingsplan ‘Noord, Klokkenlaan 2’, zes weken ter inzage.

 

Wilt u de verleende omgevingsvergunning digitaal ontvangen en inzien, dan vraagt u een exemplaar aan via de link Omgevingsvergunning - Gemeente ’s-Hertogenbosch (s-hertogenbosch.nl. Onder het kopje “Omgevingsvergunningen ter inzage” leest u hoe deze kan aanvragen.

Beroep tegen het bestemmingsplan en/of omgevingsvergunning?

Wilt u beroep instellen tegen het bestemmingsplan dat de raad heeft vastgesteld en/of de omgevingsvergunning die het college heeft verleend? U kunt alleen beroep instellen als u belanghebbende bent. Bovendien moet u tijdig een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan en/of de ontwerp omgevingsvergunning bij de gemeenteraad, respectievelijk het college hebben ingediend. Dit laatste geldt niet in twee gevallen:

  • als u kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest zich tijdig tot de raad respectievelijk het college te wenden; of

  • als u beroep wilt instellen tegen wijzigingen die de raad pas bij de vaststelling van het bestemmingsplan in het ontwerp heeft aangebracht.

 

Als u beroep wilt instellen, moet u een gemotiveerd beroepschrift sturen naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Dit kan alleen in de periode dat het vastgestelde bestemmingsplan en verleende omgevingsvergunning ter inzage liggen.

 

Stelt u beroep in of hebt u dit al gedaan? Dan kunt u de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken een voorlopige voorziening te treffen.

 

Op de procedure is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat de Afdeling bestuursrecht van de Raad van State een beroepschrift versneld behandelt. Dit betekent ook dat u binnen de beroepstermijn alle beroepsgronden moet aangeven. Als u uw beroepsgronden later indient, dan zijn ze niet-ontvankelijk.

Naar boven