Gemeente Heerlen- Bestemmingplan "Sportschool Jeugrubbenweg 20 Hoensbroek" en kennisgeving besluit vormvrije m.e.r.-beoordeling

Logo Heerlen

 

Burgemeester en wethouders van Heerlen maken ingevolge artikel 3.8 van de

Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van 23 april 2021, gedurende een termijn van zes weken, het ontwerpbestemmingsplan "Sportschool Jeugrubbenweg 20 Hoensbroek" voor een ieder ter inzage ligt.

Het bestemmingsplan bestaat uit de bij dit besluit behorende verbeelding, regels, toelichting met IMRO identificatienummer NL.IMRO.0917.BP010400W000003-0301 en ondergrond (o_NL.IMRO.0917. BP010400W000003-0301.dxf).

 

Ontwerpbestemmingsplan

In het pand aan de Jeugrubbenweg 20 te Hoensbroek (perceel kadastraal bekend als gemeente Heerlen, sectie T, nummer 33, 180 en 187) is een sportschool gevestigd. Op grond van het op dit moment ter plaatse vigerende bestemmingsplan “Hoensbroek Noord 2016” zijn het pand en het bijbehorende perceel bestemd tot “Bedrijf”. Binnen deze bestemming is het vestigen van een sportschool niet toegestaan. Het voorliggende ontwerpbestemmingsplan maakt het gebruik als sportschool wel mogelijk.

 

Het plangebied is gelegen in het noordwestelijke deel van de gemeente Heerlen. Het heeft een oppervlakte van circa 5.575 m² en is gesitueerd aan de Jeugrubbenweg 20 in het stadsdeel Hoensbroek. Ten oosten van het perceel is een aantal woningen gesitueerd (Jeugrubbenweg 10, 12 en 18). De dichtstbijzijnde woning is de woning op nummer 18. De oostelijke grens van het plangebied grenst direct aan de gronden behorende bij deze woning. Verder ten oosten liggen de woningen aan de Hommerterweg, die met de achtertuinen richting het onderhavige plangebied gericht zijn. Ten westen van het plangebied is eveneens een woning (Jeugrubbenweg 22) gelegen.

 

Kennisgeving besluit vormvrije m.e.r .-beoordeling

Op grond van de Wet milieubeheer is op 26 februari 2021 een beslissing genomen ten aanzien van de vormvrije m.e.r.-beoordeling voor de ontwikkelingen binnen het bestemmingsplan "Sportschool Jeugrubbenweg 20 Hoensbroek". Hieruit blijkt dat er geen significante nadelige gevolgen voor het milieu zijn. Daarom hoeft geen milieueffectrapport of milieueffectbeoordelingsrapport te worden gemaakt. Er kan dan ook worden volstaan met de uitgevoerde vormvrije m.e.r.-beoordeling.

Deze beslissing is op 3 maart 2021 bekend gemaakt. Het besluit is op 4 maart 2021 ter inzage gelegd. Tegen dit besluit kunt u geen bezwaar en beroep indienen. U kunt hier wel op reageren in het kader van de nu voorliggende procedure van het bestemmingsplan.

 

Ter inzage

Het bestemmingsplan en alle overige bijbehorende stukken liggen met ingang van 22 maart 2021 gedurende zes weken ter inzage bij de Infobalie van de gemeente Heerlen in het Parkstad Limburg Theater, Burgemeester van Grunsvenplein 145 op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 8.30 tot 16.00 uur en op donderdag van 8.30 tot 18.30 uur. Vanwege de coronamaatregelen kunt u de stukken alleen op afspraak inzien. Daarnaast kan het vanwege de corona-maatregelen zou zijn dat de openingstijden wijzigen. Wij adviseren u daarvoor de website van de gemeente (www.heerlen.nl) te controleren.

 

Het ontwerp van het bestemmingsplan kan tevens, gedurende de periode van terinzagelegging, digitaal worden ingezien via het landelijke portaal www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Zienswijzen

Eenieder kan gedurende de bovengenoemde termijn schriftelijke dan wel mondelinge zienswijzen omtrent het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad van Heerlen kenbaar maken.

Schriftelijke zienswijzen dienen gericht te worden aan de Raad van de gemeente Heerlen, ter attentie van het Domein Ruimte, Postbus 1, 6400 AA te Heerlen onder vermelding van bestemmingsplan "Sportschool Jeugrubbenweg 20 Hoensbroek" en het zaaknummer Z-21276909.

 

Op donderdag 27 mei 2021 van 14.00 uur tot 16.00 uur wordt de mogelijkheid geboden om telefonisch een mondelinge zienswijze in te dienen. Als u van de mogelijkheid gebruik wenst te maken om een mondelinge zienswijze in te dienen, dient u contact op te nemen met dhr. R. Franssen van het team Beleid Ruimte (telefoonnummer 045-560540) voor het maken van een afspraak.

 

Voor verdere vragen over het bestemmingsplan kunt u contact opnemen met R. Franssen van het team Beleid Ruimte Ruimte (tel.nr. 14045).

 

 

Naar boven