Regeling van de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport van 19 april 2021, kenmerk 2346655-1007020-WJZ, houdende wijziging van de Mandaatregeling VWS, de Volmachtregeling VWS en de Volmachtregeling personele aangelegenheden VWS 2019

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport,

Besluit:

ARTIKEL I

De Mandaatregeling VWS wordt als volgt gewijzigd:

A

In artikel 10, eerste lid, onderdeel i, wordt ‘het hoofd van dienst van de Dienst Testen’ vervangen door ‘de Directeur van de Dienst Testen’.

B

In artikel 17, eerste en tweede lid, wordt ‘Directeur Bestuurlijke en Politieke Zaken’ telkens vervangen door ‘Directeur Organisatie, Bedrijfsvoering en Personeel’.

ARTIKEL II

De Volmachtregeling VWS wordt als volgt gewijzigd:

A

Artikel 10, eerste lid, wordt als volgt gewijzigd:

1. In onderdeel i wordt ‘het hoofd van dienst van de Dienst Testen’ vervangen door ‘de Directeur van de Dienst Testen’.

2. In onderdeel m wordt ‘€ 25 000 exclusief btw’ vervangen door ‘€ 33 000 exclusief btw’.

B

In artikel 16, tweede lid, onderdelen a en b, wordt ‘€ 25 000 exclusief btw’ telkens vervangen door ‘€ 33 000 exclusief btw’.

C

Het opschrift van Hoofdstuk 7 komt te luiden:

HOOFDSTUK 7. VOLMACHTREGISTER

D

In artikel 18, eerste en tweede lid, wordt ‘Directeur Bestuurlijke en Politieke Zaken’ telkens vervangen door ‘Directeur Organisatie, Bedrijfsvoering en Personeel’.

ARTIKEL III

In artikel 14, eerste en tweede lid, van de Volmachtregeling personele aangelegenheden VWS 2019 wordt ‘directeur Bestuurlijke en Politieke Zaken’ telkens vervangen door ‘directeur Organisatie, Bedrijfsvoering en Personeel’.

ARTIKEL IV

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst en werkt ten aanzien van Artikel II onderdeel A, onder 2, en onderdeel B terug tot en met 1 februari 2021.

Dit besluit zal, met de toelichting, in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, H.M. de Jonge

TOELICHTING

Binnen het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft zich een aantal (organisatorische) ontwikkelingen voorgedaan die het noodzakelijk maken de Mandaatregeling VWS, de Volmachtregeling VWS en de Volmachtregeling personele aangelegenheden VWS 2019 te actualiseren.

Met het besluit van 11 januari 2021, kenmerk 1808905-216736-WJZ, is geregeld dat het hoofd van dienst van de Dienst Testen mandaat heeft om namens de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport of de Minister voor Medische Zorg besluiten te nemen, ten aanzien van verweer en beroepschriften ten behoeve van procedures bij de bestuursrechter en de machtigingen om de minister daarin te vertegenwoordigen en volmacht heeft privaatrechtelijke rechtshandelingen te verrichten voor zover deze betrekking hebben op het werkterrein van de Dienst Testen. Er is bij nader inzien besloten om de term ‘hoofd van dienst’, in overeenstemming met de binnen het ministerie gehanteerde gebruikelijke benaming voor de eindverantwoordelijk leidinggevende van een organisatieonderdeel, in de Mandaatregeling VWS en de Volmachtregeling VWS te wijzigen in ‘directeur’.

De Bestuursraad Bedrijfsvoering (BRBV) van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft ermee ingestemd dat de grens van inkopen die door de Uitvoeringsorganisatie Bedrijfsvoering Rijk|Haagse Inkoop Samenwerking (UBR|HIS) worden uitgevoerd, wordt verhoogd van 25.000 naar 33.000 euro exclusief de btw. Dit stroomlijnt de afspraken die UBR|HIS heeft met de andere ministeries en is in lijn met de Gids proportionaliteit waarin de adviezen en voorschriften zijn opgenomen voor het gehele inkoopproces. De Volmachtregeling VWS wordt hiermee met het besluit van de BRBV in overeenstemming gebracht.

Binnen het Ministerie van VWS is de verantwoordelijkheid voor het bijhouden van het mandaatregister en het volmachtregister feitelijk belegd bij de directie Organisatie, Bedrijfsvoering en Personeel. De artikelen 17, eerste en tweede lid, van de Mandaatregeling VWS, 18, eerste en tweede lid, van de Mandaatregeling VWS en 14, eerste en tweede lid, van de Volmachtregeling personele aangelegenheden VWS 2019 worden hiermee in overeenstemming gebracht.

Van de gelegenheid is tenslotte gebruik gemaakt om de onjuiste aanhef van Hoofdstuk 7 van de Volmachtregeling VWS te corrigeren.

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, H.M. de Jonge

Naar boven