Kennisgeving Ontwerp bestemmingsplan Rijksstraatweg 247 Hellevoetsluis

Logo Hellevoetsluis

Burgemeester en wethouders van de gemeente Hellevoetsluis maken bekend dat zij in haar vergadering van 6 april 2021 heeft ingestemd met het ontwerp bestemmingsplan “Rijksstraatweg 247’” in Hellevoetsluis.

Inhoud in het kort

NOVA form Vastgoedontwikkelaars is voornemens om aan de Rijksstraatweg 247 te Nieuwenhoorn twintig woningen te realiseren op het voormalig terrein van de Toyota garage. Met de huidige eigenaar van de grond hebben zij een reserveringsovereenkomst gesloten welke 1 april 2021 afloopt. De twintig woningen zullen bestaan uit zeven rijwoningen, tien twee-onder-één-kapwoningen en drie vrijstaande woningen. Op grond van het vigerende bestemmingsplan ‘Nieuwenhoorn’ is de bouw van 20 woningen niet mogelijk. Om de ontwikkeling juridisch-planologisch mogelijk te maken is het voorliggende voorontwerp bestemmingplan opgesteld door Rho-adviseurs. Het plangebied valt deels binnen het BSD en deels daarbuiten. Met de provincie is ambtelijke een traject doorlopen en in principe, akkoord bevonden met die verstande dat de groene zone/zoom rondom het plan geborgd blijft. Om de voorgenomen ontwikkeling juridisch planologisch mogelijk te maken is een voorontwerpbestemmingsplan opgesteld.

Het voorontwerp bestemmingsplan “Rijksstraatweg 247’’ heeft vanaf donderdag 28 januari 2021 tot en met 24 februari 2021 voor de inspraak ter inzage gelegen. De beantwoording van de ingediende reacties is opgenomen in bijlage ‘nota inspraak en overleg’ van het ontwerpbestemmingsplan. Daar waar nodig zijn de reacties verwerkt in het ontwerp bestemmingsplan.

Zienswijzen

Het ontwerpbestemmingsplan “Rijksstraatweg 247’ Hellevoetsluis ligt vanaf donderdag 22 april 2021 tot en met 3 juni 2021 voor eenieder ter inzage bij het klantcontactcentrum (KCC) in het gemeentehuis aan de Oostzanddijk 26 te Hellevoetsluis. Het bestemmingsplan is ook digitaal te raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl en via de gemeentelijke website www.hellevoetsluis.nl. In de periode dat het ontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt, kunt u een schriftelijke of mondelinge zienswijze kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen kunnen per brief worden gestuurd naar Gemeente Hellevoetsluis, t.a.v. de gemeenteraad van Hellevoetsluis, Postbus 13, 3220 AA te Hellevoetsluis of per e-mail naar het e-mailadres gemeente@hellevoetsluis.nl onder vermelding van “zienswijzen OBP Rijksstraatweg 247”.

Zolang het gemeentehuis gesloten is in verband met het coronavirus, kunt u voor het raadplegen van stukken bij het KCC een afspraak maken via tel. 140181.

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u telefonisch contact opnemen met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling & Beleid via het algemene nummer van de gemeente Hellevoetsluis 14 0181. Er zal dan een afspraak met u worden gemaakt.

Hoe gaat de procedure verder verlopen

Na de zienswijzenperiode neemt de gemeenteraad een besluit omtrent vaststelling van het bestemmingsplan. Na de vaststelling van het bestemmingsplan kan uiteindelijk nog beroep ingesteld worden bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Hellevoetsluis, woensdag 21 april 2021

burgemeester en wethouders van Hellevoetsluis

Naar boven