Vestiging voorkeursrecht gronden plangebied Varsseveld West

Logo Oude IJsselstreek

Voorstel Burgemeester en wethouders art. 6 Wvg plangebied “Varsseveld-West”, gemeente Oude IJsselstreek.

 

Burgemeester en wethouders van Oude IJsselstreek maken bekend dat zij ingevolge artikel 6 Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) in hun vergadering van 13 april 2021 hebben besloten gronden aan te wijzen en de raad van de gemeente Oude IJsselstreek voor te stellen om op basis van artikel 5 Wvg gronden aan te wijzen waarop de artikelen 10 tot en met 15, 24 en 26 Wvg van toepassing zijn, dit voorstel te publiceren en ook overigens te handelen conform de Wvg.

Het gaat hierbij om gronden gelegen in het plangebied ‘Varsseveld-West”, dat globaal begrensd wordt door de N18, A18, Doetinchemseweg, Buulsdijk, Rusthuisweg en Het Haam. Deze gronden zijn nader aangegeven op de bij het besluit behorende kadastrale tekening met daarbij behorende lijst van percelen met aanduidingen, een en ander naar de stand van de openbare registers van het kadaster per 29 maart 2021, en het bij het besluit behorende ontwerp-raadsvoorstel en ontwerp-raadsbesluit. Deze stukken liggen ter inzage op het gemeentehuis te Gendringen, Staringstraat 25, gezien de Covid19-maatregelen uitsluitend op afspraak, te maken onder telefoonnummer (0315) 292 292 met de heer R. Gruson.

De aanwijzing in het kader van de Wvg, welke in werking treedt de dag na de publicatie in de Staatscourant van 21 april 2021, houdt in het kort in dat eigenaren bij een door hunzelf voorgenomen vervreemding (= verkoop) van hun eigendom de gemeente dit eigendom te koop dienen aan te bieden.

Tegen het besluit van Burgemeester & wethouders kan door belanghebbenden vanaf 22 april 2021 gedurende zes weken bezwaar worden gemaakt. Een bezwaarschrift kan worden gericht aan Burgemeester & wethouders van Oude IJsselstreek, postbus 42, 7080 AA Gendringen.

Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en ten minste bevatten de naam en het adres van de indiener, dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van bezwaar. Degene die een bezwaarschrift heeft ingediend kan op grond van artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) de voorzieningenrechter van de rechtbank Gelderland verzoeken een voorlopige voorziening te treffen, indien deze van mening is dat onverwijlde spoed (gelet op de belangen) dat vereist. Het verzoekschrift kan worden gericht aan de rechtbank Gelderland, Sector Bestuursrecht t.a.v. de edelachtbare voorzieningenrechter, postbus 9008, 7200 GJ Zutphen, bestuursrecht.vv.gld@rechtspraak.nl.

In het kader van een zorgvuldige voorbereiding van het door de raad van de gemeente Oude IJsselstreek te nemen besluit, zoals verwoord in het ter inzage liggende ontwerp-raadsvoorstel en ontwerp-raadsbesluit, kunnen belanghebbenden tot en met 7 mei 2021 schriftelijk dan wel mondeling zienswijzen indienen. Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan de raad van de gemeente Oude IJsselstreek, postbus 42, 7080 AA Gendringen. Voor het mondeling naar voren brengen van zienswijzen kunt u contact opnemen met de heer R. Gruson onder telefoonnummer (0315) 292 292.

 

21 april 2021

 

Burgemeester en wethouders van Oude IJsselstreek

Naar boven