Gemeente Zoetermeer - vastgesteld wijzigingsplan en verleende omgevingsvergunning - Acht Woningen - Schinkelweg 29A, Zoetermeer

Logo Zoetermeer

Burgemeester en wethouders van de gemeente Zoetermeer maken bekend dat op grond van de gemeentelijke coördinatieregeling (artikel 3.8 en artikel 3.32 Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht) de volgende besluiten met ingang van 15 januari 2021 gelijktijdig ter inzage worden gelegd:

  • -

    Het door het college van burgemeester en wethouders op 12 januari 2021 vastgestelde wijzigingsplan Schinkelweg 29A;

  • -

    De door het college van burgemeester en wethouders op 12 januari 2021 verleende en verzonden omgevingsvergunning voor de bouw van acht woningen aan de Schinkelweg 29A.

Toelichting

Coördinatieregeling

Met de gelijktijdige vaststelling van het wijzigingsplan en verlenen van de omgevingsvergunning wordt toepassing gegeven aan de coördinatieregeling van paragraaf 3.6.1 Wet ruimtelijke ordening. Het college van burgemeester en wethouders heeft op 13 oktober 2020 besloten de coördinatieregeling toe te passen voor het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning. De besluiten met betrekking tot het bouwen van 8 woningen op het perceel Schinkelweg 29A (De voormalige Impala garage) worden gecoördineerd behandeld en voorbereid. Het college van burgemeester en wethouders is het bevoegd gezag voor zowel de besluitvorming omtrent het wijzigingsplan als de omgevingsvergunning.

wijzigingsplan

Door vaststelling van dit wijzigingsplan wordt invulling gegeven aan de in het bestemmingsplan Zoetermeer Dorp IV opgenomen wijzigingsbevoegdheid om op het perceel Schinkelweg 29A de bouw van 8 woningen mogelijk te maken.

omgevingsvergunning

De omgevingsvergunning maakt de realisatie van de 8 woningen mogelijk. De omgevingsvergunning heeft betrekking op de volgende activiteiten:

  • -

    het bouwen van 8 woningen;

  • -

    de sloop van de bestaande erker aan de woning op Schinkelweg 29

  • -

    het maken van een uitweg.

Terinzagelegging vastgestelde besluiten

Het wijzigingsplan en de omgevingsvergunning met bijbehorende stukken zijn met ingang van 15 januari 2021 in te zien bij de Omgevingsbalie in de publiekshal van het Stadhuis, Stadhuisplein 1, Zoetermeer.

Het wijzigingsplan met bijbehorende stukken is ook digitaal raadpleegbaar op de www.ruimtelijkeplannen.nl via onderstaande link:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0637.BP00081-0003

Instellen van beroep

De besluiten zijn gecoördineerd bekendgemaakt. Op grond van de artikelen 3.30 en 8.3 Wro worden de verschillende besluiten als één besluit voor beroep aangemerkt.

Met ingang van 15 januari 2021 bestaat gedurende zes weken de mogelijkheid beroep in te stellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Deze mogelijkheid staat open voor belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend of kunnen aantonen dat zij daartoe redelijkerwijs niet in staat zijn geweest.

Indien u schriftelijk beroep instelt, moet het beroepschrift worden ondertekend en dient het tenminste te bevatten:

a. uw naam en adresgegevens;

b. de dagtekening;

c. een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;

d. de redenen waarom u zich niet met het besluit kan verenigen.

U kunt uw beroepschrift richten aan:

Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019,

2500 EA ’s-Gravenhage.

U kunt ook per fax of via het Digitaal Loket op de website van de Raad van State, www.raadvanstate.nl, beroep instellen. Meer informatie hierover is te vinden op de website van de Raad van State.

Verzoek om voorlopige voorziening

Het indienen van een beroepschrift schorst de werking van de besluiten niet. Om dit te bereiken kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening (schorsingsverzoek) worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Griffierecht

Voor het instellen van beroep of het aanvragen van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met de Raad van State, telefoonnummer 070-4264426.

Inwerkingtreding

De besluiten treden in werking na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn naast een beroepsschrift eveneens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend.

Informatie

In verband met de Corona-maatregelen is de Omgevingsbalie niet op de gebruikelijke tijden geopend.

Heeft u naar aanleiding van deze publicatie een vraag of wilt u genoemde stukken inzien, dan kunt u terecht bij de Omgevingsbalie in de publiekshal van het Stadhuis, Stadhuisplein 1, Zoetermeer. U dient een afspraak te maken via het digitale afspraakformulier dat u aantreft en in kunt vullen op www.zoetermeer.nl.

Voor het maken van een afspraak of een mondelinge toelichting kunt u bellen naar telefoonnummer 14 079.

Deze publicatie is digitaal raadpleegbaar op de website van de gemeente Zoetermeer:

https://www.zoetermeer.nl/inwoners/ruimtelijke-plannen_46745/item/plan-8-woningen-schinkelweg-29a_116159.html

Het vastgesteld wijzigingsplan met bijbehorende stukken is digitaal raadpleegbaar op de website op:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0637.BP00081-0003 

Zoetermeer, 14 januari 2021

Burgemeester en wethouders van Zoetermeer,

de secretaris

B.J. Huykman

de burgemeester,

M. Bezuijen

Naar boven