Bekendmaking ontwerpbesluit omgevingsvergunning, ontwerpverklaring van geen bedenkingen en ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder Stationsweg 1, Laren

Logo Laren

Burgemeester en wethouders van de gemeente Laren maken in overeenstemming met het bepaalde in artikel 3.10 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo), artikel 110c van de Wet geluidhinder en Afdeling 3.4 Algemene wet bestuursrecht (Awb) bekend dat zij het voornemen hebben om met toepassing van art. 2.12, lid 1, sub a, onder 3o van de Wet algemene bepalingen omgevingswet (Wabo) af te wijken van het geldende bestemmingsplan Centrum Laren 2018 ten behoeve van de bouw van 12 appartementen en een ondergrondse parkeerkelder aan de Stationsweg 1. Voorheen was op deze locatie een restaurant met een bedrijfswoning aanwezig. De bestaande bebouwing wordt gesloopt.

 

Ontwerpbesluit omgevingsvergunning

Op grond van artikel 2.12, eerste lid, sub a, onder 3o Wabo kan een omgevingsvergunning waarbij wordt afgeweken van het bestemmingsplan worden verleend wanneer de activiteit niet in strijd is met een goede ruimtelijke ordening. De initiatiefnemer heeft hiervoor de benodigde ruimtelijke onderbouwing aangeleverd.

 

Ontwerpverklaring van geen bedenkingen

Op grond van artikel 6:5 van het Besluit omgevingsrecht wordt de bovengenoemde afwijking van het bestemmingsplan niet eerder verleend nadat de gemeenteraad heeft aangegeven dat zij geen bedenkingen tegen het ruimtelijk initiatief heeft. Op 16 december 2020 heeft de gemeenteraad in ontwerp een verklaring van geen bedenkingen afgegeven.

 

Ontwerpbesluit hogere grenswaarden

Ter plaatse van een aantal appartementen wordt de wettelijke voorkeursgrenswaarde voor wegverkeerslawaai uit de Wet geluidhinder overschreden. Voor de bouw van deze appartementen is, met inachtneming van diverse bouwkundige maatregelen, vaststelling van hogere waarden geluid nodig. De procedure tot het vaststellen van hogere waarden is gekoppeld aan de procedure voor de omgevingsvergunning.

 

Ter inzage

Het ontwerpbesluit voor het verlenen van de omgevingsvergunning (incl. ruimtelijke onderbouwing en bijbehorende stukken), de ontwerpverklaring van geen bedenkingen van de gemeenteraad en het ontwerpbesluit hogere grenswaarden geluid liggen vanaf 21 april 2021 -gedurende zes weken- tot en met 1 juni 2021 ter inzage bij de balie Vergunningen van de BEL Combinatie, Zuidersingel 5, 3755 AZ in Eemnes. U kunt hiervoor een afspraak maken via het Klantcontactcentrum, bereikbaar op telefoonnummer 14 035. Ook zijn de stukken te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl (planidentificatie: NL.IMRO.0417.LRNStationsweg1UP-On01).

 

Zienswijzen

Gedurende de bovengenoemde termijn van zes weken kan een ieder een zienswijze indienen tegen het ontwerpbesluit omgevingsvergunning en/of tegen de ontwerpverklaring van geen bedenkingen. Belanghebbenden kunnen een zienswijze naar voren brengen over het ontwerpbesluit hogere grenswaarden.

 

Zienswijzen tegen het ontwerpbesluit omgevingsvergunning en/of het ontwerpbesluit hogere grenswaarden geluid moeten worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders (Postbus 71, 3755 ZH, Eemnes), onder vermelding van: Stationsweg 1 te Laren.

 

Een zienswijze tegen de ontwerpverklaring van geen bedenkingen moet worden ingediend bij de gemeenteraad van Laren (Postbus 71, 3755 ZH, Eemnes), onder vermelding van: Stationsweg 1 te Laren.

 

Ook het indienen van een mondelinge reactie is mogelijk. Hiervoor dient, binnen de termijn van ter visie ligging, een afspraak te worden gemaakt met de heer Jan van de Geest van de BEL Combinatie, telefoonnummer 14035. Een mondelinge reactie kan tot drie werkdagen vóór de afloop van de termijn van terinzagelegging worden ingepland. Het is niet mogelijk telefonisch of via e-mail uw zienswijze kenbaar te maken.

 

Laren 21 april 2021

Naar boven