Aanwijzing Wet voorkeursrecht gemeenten Stadsuitbreiding Ravenstein Noordwest

Logo Oss

Burgemeester en wethouders van de gemeente Oss maken op grond van artikel 7, lid 1, van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) bekend, dat de raad op 15 april 2021 heeft besloten op grond van de artikelen 2 en 5 Wvg vijf percelen aan te wijzen als gronden waarop de artikelen 10 tot en met 15, 24 en 26 Wvg van toepassing zijn. De percelen zijn gelegen ten noordwesten van de kern Ravenstein, tussen de Dorpenweg, de spoorlijn Den Bosch Nijmegen, het Stationspad en de Elleboogstraat. De gronden waren voorlopig aangewezen bij besluit van 22 februari 2021 van burgemeester en wethouders.

Het voorkeursrecht geldt voor de termijn van ten hoogste drie jaren, tenzij voor die periode een planologische maatregel is vastgesteld. Het besluit treedt de dag na publicatie van dit besluit in de Staatscourant in werking, te weten op 22 april 2021.

Inzage stukken

Het besluit van de raad (PDMS nr. 449478) ligt samen met het daarbij behorende kadastrale overzicht en een lijst met daarop de aangewezen percelen en perceelsgedeelten, de namen van de rechthebbenden en overige relevante gegevens, met ingang van 22 april 2021 gedurende zes weken ter inzage op het gemeentehuis van Oss aan de Raadhuislaan 2 te Oss. Wij verzoeken u in verband met corona de actuele openingstijden van het gemeentehuis te raadplegen op de gemeentelijke website (www.oss.nl).

Bezwaar en beroep, voorlopige voorziening

Belanghebbenden kunnen gedurende de termijn van zes weken dat het besluit ter inzage ligt schriftelijk bezwaar maken tegen de aanwijzing, door een bezwaarschrift in te dienen bij de raad van de gemeente Oss, Postbus 5, 5340 BA Oss.

Bezwaarden kunnen ook een voorlopige voorziening vragen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Oost-Brabant (Sector bestuursrecht) te ’s-Hertogenbosch, postbus 90125, 5200 MA ’s-Hertogenbosch.

Gevolgen

De vestiging van het voorkeursrecht heeft tot gevolg dat de eigenaar van (of een beperkt gerechtigde tot) een aangewezen perceel, wanneer deze het perceel (of zijn recht) wenst te vervreemden, het perceel eerst aan de gemeente te koop moet aanbieden. De gerechtigden ontvangen een dezer dagen bij aangetekende brief bericht over de inhoud van het besluit en de gevolgen hiervan.

Nadere inlichtingen

Voor nadere inhoudelijke informatie kunt u zich op werkdagen richten tot de gemeente Oss: Sandra Hofman, afdeling Vastgoed, telefoon: 14 0412.

Oss, 21 april 2021

Namens burgemeester en wethouders,

Gemeentesecretaris

 

Naar boven