Ontwerpbestemmingsplan, concept beeldkwaliteitsplan, ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder “’tuincentrum Van der Spek” en M.e.r. – beoordelingsbesluit te Zevenhuizen

Logo Zuidplas

Burgemeester en wethouders van de gemeente Zuidplas geven er kennis van, dat het ontwerpbestemmingsplan “tuincentrum Van der Spek” en het ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder met ingang van donderdag 22 april 2021 gedurende zes weken ter inzage ligt. Tevens ligt het concept beeldkwaliteitsplan tuincentrum Van der Spek vanaf 22 april 2021 gedurende zes weken ter inzage.

 

Ligging van het plangebied

Het plangebied is gelegen in Zevenhuizen, gemeente Zuidplas, in de provincie Zuid-Holland. Het tuincentrum bevindt zich langs de A12 ter hoogte van afslag 9 Zevenhuizen alsook ter hoogte van de kruisingen van de N453 met de N456 en de N219. Het perceel wordt volledig omsloten door de A12, N219 en de N453/Bredeweg.

 

Inhoud van het plan

Het doel van het plan is om de uitbreiding van het bestaande tuincentrum Van der Spek mogelijk te maken. De toename van het winkeloppervlak zal circa 5.500 m2 bedragen. Het bruto vloeroppervlak zal in de nieuwe situatie in totaal circa 10.000 m² bedragen. Daarnaast wordt er ondergeschikte horeca en een ondergeschikte binnenspeeltuin toegevoegd.

 

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan met de daarbij behorende verbeelding en bijlagen, het concept beeldkwaliteitsplan en het ontwerpbesluit hogere waarden met kenmerk 2021085517 liggen met ingang van donderdag 22 april 2021 gedurende zes weken ter inzage in het Klantcontactcentrum van de gemeente Zuidplas, Raadhuisplein 1 te Nieuwerkerk aan den IJssel. Het ontwerpbestemmingsplan is in deze periode digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl (ID in: NL.IMRO.1892.BptuincvdSpekZhn-Ow01). Op de website van de gemeente Zuidplas (www.zuidplas.nl) zijn het ontwerpbestemmingsplan, het concept beeldkwaliteitsplan en het ontwerpbesluit hogere waarden tevens als pdf-bestand in te zien onder het kopje In Zuidplas > Bouwen > Bestemmingsplannen > Bestemmingsplannen in voorbereiding > Zevenhuizen > tuincentrum Van der Spek.

 

Zienswijzen ontwerpbestemmingsplan

Gedurende de inzagetermijn kan een ieder schriftelijk of mondeling zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan en het concept beeldkwaliteitsplan naar voren brengen. Wij maken u erop attent dat slechts beroep tegen het vastgestelde bestemmingsplan kan worden ingediend als ook een zienswijze is ingebracht tegen het ontwerpbestemmingsplan. Uw zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan kunt u sturen aan de raad van de gemeente Zuidplas, Postbus 100, 2910 AC Nieuwerkerk aan den IJssel, onder vermelding van “zienswijze ontwerpbestemmingsplan Zevenhuizen > tuincentrum Van der Spek”. Uw zienswijze op het concept beeldkwaliteitsplan kunt u sturen aan de raad van de gemeente Zuidplas, Postbus 100, 2910 AC Nieuwerkerk aan den IJssel, onder vermelding van “zienswijze concept beeldkwaliteitsplan Zevenhuizen > tuincentrum Van der Spek”. Voor het mondeling indienen van uw zienswijze kunt u een afspraak maken via het secretariaat van het cluster Ruimtelijk beleid, telefonisch bereikbaar via (0180) 330 300. De afspraak dient tijdig, bij voorkeur uiterlijk een week voor het einde van de termijn van de terinzagelegging, te worden gemaakt.

 

Zienswijzen ontwerpbesluit hogere waarden

U kunt uw schriftelijke zienswijzen over het ontwerpbesluit hogere waarden gedurende deze periode bij Burgemeester en wethouders van Zuidplas indienen, per adres Omgevingsdienst Midden-Holland, Postbus 45, 2800 AA Gouda. Voor mondelinge zienswijzen kunt u contact opnemen met de Omgevingsdienst Midden-Holland (telefoon 088 - 54 50 000). Uw zienswijzen kunnen tevens per e-mail worden ingediend via info@odmh.nl.

Belanghebbenden die tijdig hun zienswijzen naar voren brengen over het ontwerpbesluit, kunnen later beroep instellen tegen een definitief besluit.

 

Beoordeling milieueffect

Op grond van de toelichting van het ontwerpbestemmingsplan ‘tuincentrum Van der Spek’ (bijlage 7) is door burgemeester en wethouders beoordeeld of, voorafgaand aan de besluitvorming het plan, een milieueffectrapportage moet worden opgesteld. Omdat uit de toelichting van het ontwerpbestemmingsplan ‘tuincentrum Van der Spek’ (bijlage 7) blijkt dat er geen belangrijke nadelige milieugevolgen optreden is op 13 april 2021 besloten dat er geen milieueffectrapportage opgesteld hoeft te worden. Dit M.e.r. – beoordelingsbesluit ligt ter inzage bij het ontwerpbestemmingsplan ‘tuincentrum Van der Spek’.

 

Naar boven