Ontwerp-omgevingsvisie Nieuwkoop

Logo Nieuwkoop

Hierbij maakt het college van de gemeente Nieuwkoop bekend dat de ontwerp-omgevingsvisie Nieuwkoop in ontwerp ter visie is gelegd.

Beschrijving

De omgevingsvisie is een integrale, samenhangende visie op de toekomst van de gemeente Nieuwkoop. Zij geeft richting en ruimte aan opgaven en ontwikkelingen in de fysieke leefomgeving. De omgevingsvisie komt van begin tot eind tot stand via participatie met de Nieuwkoopse samenleving. Dit proces is voorjaar 2019 van start gegaan, en kent nu een laatste formele stap voordat de raad de omgevingsvisie vaststelt.

Hierbij hoort een uitvoerig participatieverslag, dat laat zien op welke momenten en manier(en) inwoners, ondernemers, verenigingen en organisaties zijn betrokken en input hebben gegeven.

De omgevingsvisie dient ter inspiratie voor initiatieven uit de samenleving, en is een kerninstrument van de nieuwe Omgevingswet, die naar verwachting op 1 januari 2022 in werking treedt.

Inzage

De ontwerp-omgevingsvisie ligt met ingang van donderdag 22 april 2021 voor een periode van vier weken ter inzage. U kunt de stukken inzien:

Voor het inzien van de stukken bij het KCC is het niet nodig om vooraf een afspraak te maken.

Reageren

Binnen deze termijn van vier weken, dus tot en met woensdag 19 mei 2021, kan ‘een ieder’ een formele reactie geven op de ontwerp-omgevingsvisie richting de gemeenteraad van Nieuwkoop. Dit kan via Postbus 1, 2460 AA Ter Aar of omgevingsvisie@nieuwkoop.nl.

Vervolg

De ontvangen reacties worden betrokken bij de vaststelling van de omgevingsvisie. Deze staat gepland voor 8 juli 2021, voorafgegaan door een meningsvormende raadsvergadering op 24 juni 2021.

Naar boven