Ontwerpbestemmingsplan Kerkvaartsweg 63, Aarlanderveen

Logo Alphen aan den Rijn

Burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn maken, op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening in samenhang met artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht, bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Kerkvaartsweg 63, Aarlanderveen’ met ingang van 22 april tot en met 2 juni 2021 (gedurende een periode van zes weken) voor iedereen ter inzage ligt.

Aanleiding en doel

Aan de Kerkvaartsweg 63 in Aarlanderveen is een agrarisch bedrijf gevestigd. In het verleden zijn twee omgevingsvergunningen met een tijdelijke instandhoudingstermijn afgegeven voor de vestiging van een agrarisch handels- en reparatiebedrijf en voor het gebruik van een loods voor dagbesteding, beide als nevenfunctie van het agrarische bedrijf. Het agrarisch handel- en reparatiebedrijf is werkzaam in de directe omgeving van Aarlanderveen en handelt en repareert landbouwwerktuigen, tractoren, agrarische machines en gereedschappen voor agrarische bedrijven in de directe omgeving. Binnen het huidige bestemmingsplan ‘Buitengebied Aarlanderveen’ is permanente vestiging niet toegestaan. Om de permanente vestiging van het agrarisch handel- en reparatiebedrijf en de dagbesteding in de loods planologisch mogelijk te maken is het bestemmingsplan ‘Kerkvaartsweg 63, Aarlanderveen’ opgesteld.

Hoe kunt u het plan inzien?

Een zakelijke opgave van de inhoud van de overeenkomst en het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken kunt u van 22 april tot en met 2 juni 2021 inzien bij de informatiebalie van het gemeentehuis, Stadhuisplein 1 in Alphen aan den Rijn (voor actuele openingstijden zie www.alphenaandenrijn.nl). Vanwege het coronavirus kunt u het gemeentehuis alleen op afspraak bezoeken. Neemt u hiervoor contact op via telefoonnummer 14 0172. U kunt het ontwerpbestemmingsplan met de bijbehorende stukken ook digitaal inzien via de gemeentelijke website www.alphenaandenrijn.nl/bekendmakingen en op www.ruimtelijkeplannen.nl via het zoekvak door te zoeken op het plan-ID: NL.IMRO.0484.BPKerkvaartsweg63-ON01. Deze mogelijkheid heeft u ook bij de informatiebalie in het gemeentehuis.

Hoe kunt u reageren?

Binnen eerdergenoemde termijn van tervisielegging kan iedereen digitaal, schriftelijk of mondeling een gemotiveerde zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad indienen.

  • Digitaal via het formulier ‘Zienswijze bestemmingsplan indienen’, te vinden op https://www.alphenaandenrijn.nl/Onlineregelen/Zienswijze_bestemmingsplan_indienen. Hiervoor heeft u DigiD nodig of u vult uw organisatiegegevens in. In het formulier geeft u duidelijk aan dat het om het ontwerpbestemmingsplan Kerkvaartsweg 63, Aarlanderveen gaat met zaaknummer 321407. Meer informatie over het digitaal indienen van zienswijzen kunt u vinden op https://www.alphenaandenrijn.nl/Bestuur_organisatie/Contact/Invloed_bezwaar_klachten/Zienswijze_ontwerpbestemmingsplan_indienen.

  • Schriftelijke zienswijzen kunt u sturen naar postbus 13, 2400 AA Alphen aan den Rijn. Vermeld in uw reactie duidelijk uw naam, adres en contactgegevens en geef aan dat het om het ontwerpbestemmingsplan Kerkvaartsweg 63, Aarlanderveen gaat met zaaknummer 321407.

  • Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze of voor nadere informatie kunt u contact opnemen met het Office Management van team Ruimte van Gemeente Alphen aan den Rijn op telefoonnummer 140172. Van de mondelinge zienswijze wordt een verslag gemaakt.

Alleen degenen die tijdig zienswijzen indienen, kunnen later beroep instellen tegen de vaststelling van het bestemmingsplan.

Burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn, 21 april 2021

Naar boven