Gemeente Scherpenzeel - vastgesteld bestemmingsplan - Dorpsstraat-Vijverlaan

Logo Scherpenzeel

Burgemeester en wethouders van Scherpenzeel maken, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat het door de raad op 25 maart 2021 vastgestelde bestemmingsplan Dorpsstraat-Vijverlaan voor een ieder ter inzage ligt.

Doel van dit plan

Een planologisch kader scheppen om de bouw van een supermarkt en 24 appartementen op de verdieping van het pand op de locatie Dorpsstraat/Vijverlaan mogelijk te maken. Tevens zal ten zuiden van het pand een parkeerplaats ten behoeve van deze bebouwing worden gerealiseerd.

U kunt het plan inzien

Het raadsbesluit, het vastgestelde bestemmingsplan, en de hierbij behorende stukken liggen met ingang van 21 april 2021 gedurende zes weken op het gemeentehuis ter inzage.

Het vastgestelde bestemmingsplan is digitaal te raadplegen via:

https://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0279.BP2020Dorpsstraat-vg01

Vanwege de maatregelen tegen het coronavirus kunt u het bestemmingsplan op het gemeentehuis alleen inzien na het maken van een afspraak.

U kunt hiervoor contact opnemen met een medewerker van de afdeling Ruimte & Groen via telefoonnummer 033 – 277 23 24.

Hoe kunt u reageren

Gedurende de termijn dat het plan ter inzage ligt kan tegen het vastgestelde bestemmingsplan beroep worden ingesteld door:

- degene, die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

- een belanghebbende die kan aantonen, dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze tijdig bij de gemeenteraad naar voren te brengen;

- een belanghebbende die beroep instelt tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling heeft aangebracht.

Het beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019 2500 EA Den Haag. Dit kan gedurende de termijn dat het plan ter inzage ligt (dus tot en met 1 juni 2021).

Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt.

Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Indien beroep is ingesteld, kan gedurende de beroepstermijn bij de voorzitter van genoemde afdeling van de Raad van State een verzoek worden gedaan tot het treffen van een voorlopige voorziening indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Bij het verzoek moet een afschrift van het beroepschrift worden overgelegd.

W.M. van de Werken

secretaris

E. Klein

burgemeester

Naar boven