Gemeente Vlaardingen - voorbereidingsbesluit - Groot Vettenoord

Logo Vlaardingen

Het college van burgemeester en wethouders maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.7 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de raad in zijn vergadering van 1 april 2021 heeft besloten te verklaren dat er een herziening wordt voorbereid voor het plangebied van het bedrijventerrein Groot Vettenoord.

De gemeenteraad heeft op 3 maart 2020 het Herstelplan ‘Voor een leefbaar en financieel gezond Vlaardingen’ vastgesteld. In het vastgestelde herstelplan worden vier domeinen benoemd. Een van domeinen betreft Veiligheid. Binnen dit domein is aanpak ondermijning één van de interventies. Ook op de bedrijventerreinen Groot Vettenoord is sprake van ondermijning. Om ondermijning op bedrijventerreinen tegen te gaan is een integrale aanpak noodzakelijk. Om die reden is aanpak bedrijventerrein benoemd tot een opgave. Een van de maatregelen binnen de opgave is het nemen van een Voorbereidingsbesluit. Met dit voorbereidingsbesluit kunnen niet zonder meer nieuwe autobedrijven zich vestigen en/of bestaande autobedrijven zich splitsen. Dit met het doel een bijdrage te leveren aan het creëren van een aantrekkelijk vestigings/ondernemersklimaat. 

Alleen als een aanvraag niet in strijd is met het in voorbereiding zijnde bestemmingsplan kunnen burgemeester en wethouders op grond van artikel 3.3. van de Wabo afwijken van het voorbereidingsbesluit.

Het voorbereidingsbesluit, met bijbehorende situatietekening NL.IMRO.0622.0225vbGrvt2021-0003 is vanaf woensdag 21 april 2021 gedurende zes weken digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Tevens zijn de stukken te raadplegen via de gemeentelijke website, waar verwezen wordt naar de link: https://www.officielebekendmakingen.nl.

Het besluit treedt op 22 april 2021 inwerking.

Bij wet is bepaald dat tegen een voorbereidingsbesluit geen bezwaar en/of beroep kan worden ingesteld.

Vlaardingen, 21 april 2021

Burgemeester en wethouders van Vlaardingen

 

Naar boven