Regeling van de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van 9 april 2021 nr. vo/27598002, houdende wijziging van de Regeling aanwijzing internationale en buitenlandse scholen in verband met het toevoegen van een internationale accreditatieorganisatie aan de lijst met erkende organisaties

De Minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media,

Gelet op artikel 1a, eerste lid, van de Leerplichtwet 1969;

Besluit:

ARTIKEL I

De Regeling aanwijzing internationale en buitenlandse scholen wordt als volgt gewijzigd:

A

In artikel 3, eerste lid, wordt ‘Postbus 606, 2700 ML, Zoetermeer’ vervangen door ‘postbus 30205, 2500 GE Den Haag’.

B

In bijlage 1 bij artikel 4 wordt in de alfabetische volgorde ingevoegd:

‘AEFE (Agence pour l’enseignement français à l’étranger) PARIS, France.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media, A. Slob

TOELICHTING

Met deze wijziging van de Regeling aanwijzing internationale en buitenlandse scholen (hierna: de regeling) wordt mogelijk gemaakt dat niet-bekostigde scholen die geaccrediteerd zijn of worden door het Agence pour l’enseignement français à l’étranger te Parijs, Frankrijk (hierna: AEFE) kunnen worden aangewezen als scholen waaraan leerlingen hun leerplicht kunnen vervullen. De aanleiding voor het toevoegen van het AEFE aan bijlage 1 van de regeling is ingegeven door een verzoek van een bestuur van een nieuwe niet-bekostigde school. De AEFE is als accreditatieorganisatie nog niet erkend op bijlage 1 van de regeling, maar bij OCW wel bekend als Frans staatstoezichtorgaan. Omdat de AEFE ook toezicht houdt op internationale partnerscholen, waarbij geen sprake is van direct toezicht door de Franse autoriteiten, is het nodig dat de AEFE ook op bijlage 1 van de regeling wordt toegevoegd.

In artikel 3 stond een verouderd adres van DUO. Dit is nu aangepast.

Uitvoerbaarheid en handhaafbaarheid

Deze wijzigingsregeling is aan DUO voorgelegd voor een beoordeling van de uitvoerbaarheid en handhaafbaarheid. Deze wijziging van de regeling heeft geen gevolgen voor de uitvoerbaarheid of handhaafbaarheid

Administratieve lasten

Deze regeling heeft geen gevolgen voor de administratieve lasten.

Vaste verandermomenten

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst, vanwege de relatie met het begin van het nieuwe schooljaar. Een latere inwerkingtreding zou onevenredig nadelige gevolgen hebben. Inwerkingtreding op bovengenoemde datum maakt dat het voor een nieuw op te richten niet-bekostigde internationale school mogelijk om nog met ingang van het schooljaar 2021–2022 een aanvraag te doen om aangemerkt te worden als school in de zin van de Leerplichtwet 1969.

De Minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media, A. Slob

Naar boven