Rectificatie - Aanmeldnotitie (milieueffectbeoordeling) woningbouwontwikkeling Rozenbuurt, Hoorn

Logo Hoorn

 

In de bekendmaking van 1 april 2021 was vermeld dat de stukken te bekijken waren op www.ruimtelijkeplannen.nl. Door een technische storing was dit niet mogelijk. Het besluit plan wordt daarom opnieuw bekend gemaakt. Er geldt een nieuwe termijn voor terinzageligging.

 

Voor de Rozenbuurt te Zwaag wordt een nieuw bestemmingsplan voorbereid. Het gebied ligt globaal tussen de Dorpsstraat, de sportvelden van s.v. De Westfriezen en de Oostergouw.

In het nieuwe bestemmingsplan wordt het gebied omgevormd naar een woongebied met grondgebonden woningen en appartementen. In de plint van de appartementengebouwen komt ruimte voor maatschappelijke voorzieningen. Het plangebied wordt voor het autoverkeer ontsloten via de Oostergouw.

 

Onderzoek naar milieueffecten

In het Besluit m.e.r. (milieu-effectrapportage) is voorgeschreven dat onderzocht moet worden of de voorgenomen plannen belangrijke nadelige milieugevolgen kunnen veroorzaken en of een milieueffectrapportage opgesteld moet worden.

Voor de voorgenomen ontwikkeling Rozenbuurt is dit onderzocht. Uit de aanmeldnotitie (milieueffectbeoordeling) komt naar voren dat geen sprake is van bijzondere omstandigheden die zouden kunnen leiden tot belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu ter plaatse. Daarom is op 23 maart 2021 besloten dat voor de voorgenomen ontwikkeling Rozenbuurt geen milieu-effectrapportage hoeft te worden opgesteld.

 

Het besluit en de notitie liggen voor een ieder van maandag 19 april tot en met zondag 30 mei 2021 ter inzage in het stadhuis, Nieuwe Steen 1 te Hoorn. Ze zijn digitaal raadpleegbaar op www.hoorn.nl en op www.ruimtelijkeplannen.nl (NL.IMRO.0405.BPRozenbuurt-on01) bij het ontwerp bestemmingsplan Rozenbuurt.

 

Dit besluit is geen besluit in de zin van de Algemene wet bestuursrecht. Tegen het besluit staat geen bezwaar of beroep open.

 

Naar boven