Kennisgeving bestemmingsplan ‘Afrikaanderwijk, 1e herziening’

Logo Rotterdam

Burgemeester en wethouders van Rotterdam maken bekend dat vanaf vrijdag 23 april 2021 tot en met donderdag 3 juni 2021 het ontwerpbestemmingsplan bestemmingsplan ‘Afrikaanderwijk, 1e herziening’( NL.IMRO.0599.BP2171Afrkdrw1ehz-on01) ter inzage ligt.

Deze eerste herziening van het bestemmingsplan ‘Afrikaanderwijk’ is nodig om de nieuwbouw van de openbare basisschool Nelson Mandela mogelijk te maken. Daarvoor wordt in deze herziening van het bestemmingsplan (uitsluitend) een uitbreiding van het toegestane oppervlak aan maatschappelijke functies, specifiek ten behoeve van de nieuwe basisschool mogelijk gemaakt. Dat gebeurt door toevoeging aan de betreffende planregel dat ter plaatse van de specifieke functieaanduiding ‘onderwijs’ een school kan worden gerealiseerd van 2.200 m2 b.v.o.

 

Plangebied

Het plangebied ligt in de hoek van de Jacominastraat, direct ten zuidoosten van de groenstrook langs de Brede Hilledijk.

 

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt ter inzage van vrijdag 23 april 2021 tot en met donderdag 3 juni 2021. U kunt de stukken raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Zolang de maatregelen in verband met het coronavirus duren, is het niet mogelijk om de stukken in te zien op een gemeentelijke locatie. Als het voor u niet mogelijk is om de stukken via de genoemde website te raadplegen, dan kunt u op werkdagen contact opnemen met telefoonnummer 06 - 103 53 905, dan wordt in overleg gezocht naar een maatwerkoplossing.

 

Zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzagelegging, van vrijdag 23 april 2021 tot en met donderdag 3 juni 2021, kan een ieder over het ontwerpbestemmingsplan schriftelijk gemotiveerde zienswijzen kenbaar maken. Uw schriftelijke zienswijze dient voorzien te zijn van uw naam, adres, woonplaats, handtekening en e-mailadres.

 

U kunt uw zienswijze richten aan de directeur van Stadsontwikkeling, BWT/Bestemmingsplannen, Postbus 6575, 3002 AN Rotterdam o.v.v. zienswijze 1e herziening bestemmingsplan Afrikaanderwijk.

Tevens kunnen gedurende deze termijn door een ieder mondeling gemotiveerde zienswijzen kenbaar worden gemaakt. Voor het maken van een afspraak kunt u 06-10353905 bellen.

 

Rotterdam, 21 april 2021

 

Burgemeester en wethouders voornoemd

namens dezen,

 

Mevr. H. van Bockxmeer

Algemeen directeur cluster Stadsontwikkeling

 

Naar boven