VOORNEMEN VOORBEREIDING RUIMTELIJKE BESLUITEN

Logo Oss

Burgemeester en wethouders van Oss zijn van plan om de volgende bestemmingsplannen voor te bereiden:

 

Heuveleindstraat 4 in Huisseling

Aan de Heuveleindstraat 4a in Huisseling een agrarisch bedrijf gevestigd. De initiatiefnemer is voornemens om het agrarische bedrijf ter plaatse van deze locatie te beëindigen en twee Ruimte voor Ruimtewoningen te realiseren.

 

Hoogveldsestraat 17 in Oijen en Rijnstraat ong. in Herpen

Aan de Hoogveldsestraat 17 in Oijen is voormalige agrarische bebouwing inclusief een bedrijfswoning gelegen. Aan de Rijnstraat in Herpen ligt in een bebouwingsconcentratie een nog onbebouwd perceel. Het bestemmingsplan ziet op het realiseren van een nieuwe woning aan de Rijnstraat in Herpen in ruil voor de sloop van de voormalige agrarische bebouwing aan de Hoogveldsestraat 17 in Oijen.

 

Wilgenstraat 8 in Geffen

De eigenaar van het perceel ten westen van Wilgenstraat 6 in Geffen is voornemens hier een nieuwe vrijstaande woning te realiseren. Het gaat hier om een onbebouwde kavel tussen de woningen aan Wilgenstraat 6 en Kloosterstraat 19 in Geffen.

 

Julianastraat 28 in Berghem

Snackbar Silly’s aan de Julianastraat 28 in Berghem is door brand in de as gelegd. Het gehele pand is hierbij verloren gegaan. De eigenaar van dit pand wil de snackbar, maar ook het naastgelegen Chinees restaurant herbouwen. Daarnaast zullen er 10 appartementen worden gerealiseerd.

 

Meester Gielenplein in Berghem

Wij zijn voornemens om op het braakliggende terrein achter De Berchplaets in Berghem grondgebonden woningen te realiseren. Daarnaast zal een gedeelte van het terrein ingezet gaan worden ten behoeve van evenementen.

 

Binnenstraat ong. in Herpen

Het plangebied is gelegen aan de Binnenstraat in Herpen. De gronden zijn nu nog in gebruik als achtertuinen van de percelen Molenstraat 3 en 5. De eigenaren van deze gronden hebben een plan om hier twee seniorenwoningen te bouwen in de vorm van een twee-onder-een-kapwoning. Om het bouwplan mogelijk te maken is een herziening van het geldende bestemmingsplan nodig.

 

Schelversakker 1 in Oss

Het plangebied is gelegen aan de Schelversakker 1 in Oss. Het plan gaat over de verplaatsing van basisschool Nicolaasschool naar de Schelversakker 1. De huidige Nicolaasschool is gelegen aan de Koornstraat. De school is technisch en functioneel verouderd en te klein voor het aantal leerlingen. Het perceel Schelversakker 1 is door de gemeente aangekocht om daar de nieuwe Nicolaasschool te kunnen realiseren. Het plan ‘Kindcentrum Nicolaas Oss’ voorziet in de nieuwbouw van de basisschool, kinder- en buitenschoolse opvang en een gymzaal. Om deze ontwikkeling mogelijk te maken is een herziening van het geldende bestemmingsplan nodig.

 

Hoek Veldstraat en Heesterseweg in Geffen

De gemeente Oss is vanwege de grote vraag naar woningen voornemens om in Geffen extra woningen te realiseren. Wij bestuderen daarvoor nu de locatie in de hoek van de Veldstraat en de Heesterseweg. Het is de wens om hier ongeveer 250 woningen te bouwen.

Wat is een bestemmingsplan?

In een bestemmingsplan staat welke functies grond heeft. Bijvoorbeeld wonen, natuur, recreatie of bedrijf. Ook regelt een bestemmingsplan of en hoe men op die grond mag bouwen. Dit is bijvoorbeeld belangrijk als u een vergunning vraagt om te bouwen. De gemeente kijkt dan of uw bouwplan in het bestemmingsplan past.

U kunt nog niet reageren

De gemeente moet de bestemmingsplannen nog maken. Daarom legt zij op dit moment nog geen stukken ter inzage. Ook laat zij nog geen onafhankelijke instantie advies uitbrengen over het voornemen.

U kunt geen zienswijzen over het voornemen naar voren brengen.

Als het (voor)ontwerp van de hierboven genoemde plannen klaar is, legt de gemeente dat ter inzage. De gemeente maakt dit vooraf bekend in dit blad, in de Staatscourant en op de gemeentelijke website www.oss.nl. Dan kunt u stukken bekijken en daarop reageren.

Hebt u nog vragen?

Hebt u nog vragen? Bel dan met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, telefoonnummer 14 0412.

Naar boven