Kennisgeving bestemmingsplan, omgevingsvergunning en ontwerpbesluit ‘Het Zuiderhof fase 3’

Logo Rotterdam

Het gebied van het voormalig Zuiderziekenhuis en Daniel den Hoed-kliniek wordt omgevormd tot een gebied voor wonen, werken en onderwijs, het Zuiderhof. Deze ontwikkeling vindt plaats in verschillende stappen.

Burgemeester en wethouders van Rotterdam maken bekend dat vanaf vrijdag 16 april 2021 tot en met donderdag 27 mei 2021 het ontwerpbestemmingsplan, de ontwerp-omgevingsvergunning 1e fase, het ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder voor het project Het Zuiderhof fase 3 ter inzage liggen.

Gemeentelijke coördinatieregeling

Op Zuiderhof fase 3 is de gemeentelijke coördinatieregeling van toepassing. Deze regeling maakt het mogelijk om gecoördineerd over het bestemmingsplan, de aanvraag omgevingsvergunning en de hogere waarde in het kader van de Wet geluidhinder te besluiten. Dit betekent dat de terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan, de ontwerp-omgevingsvergunning en het ontwerpbesluit hogere waarden gelijktijdig plaatsvindt. Tegen alle ontwerpbesluiten kunnen zienswijzen worden ingediend.

Inhoud Zuiderhof fase 3

Zuiderhof fase 3 betreft de herontwikkeling van het gebied van de voormalige locatie van de Daniel den Hoed aan de Groene Hilledijk naar woningbouw.

Het plangebied van fase 3 betreft het voormalige terrein van de Daniel den Hoed-kliniek. Het plangebied wordt aan de noordwestelijke zijde globaal begrensd door het park de Valkeniersweide, aan de zuidoostelijke zijde de Groene Hilledijk en de toekomstige woningbouw aan de zuidwestelijke zijde.

In het gebied van fase 3 mogen maximaal 243 woningen komen. Daarbij is sprake van appartementen aan de kop van de Valkeniersweide en vier laags wonen aan de Groene Hilledijk. Er komen grondgebonden woningen in het midden van het plangebied en aan de Valkeniersweide.

Ontwerpbesluiten ter inzage

Voor het project Zuiderhof fase 3 liggen de volgende stukken ter inzage:

• ontwerpbestemmingsplan Zuiderhof fase 3 (NL.IMRO 0599.BP2170Zuiderhof3-on01);

• ontwerp-omgevingsvergunning Zuiderhof fase 3 (OMV.20.07.00614);

• ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder Zuiderhof fase 3.

De hierboven genoemde ontwerpbestemmingsplan en ontwerpbesluiten liggen ter inzage vanaf vrijdag 16 april 2021 tot en met donderdag 27 mei 2021. U kunt deze stukken als volgt inzien.

Het ontwerpbestemmingsplan met de bijbehorende stukken, waaronder het ontwerpbesluit Hogere waarden Wet geluidhinder is beschikbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl.

De ontwerp-omgevingsvergunning en de bijbehorende stukken zijn beschikbaar via de website www.overheid.nl. U kunt deze ontwerp-omgevingsvergunning vinden door bij ‘Berichten over uw buurt’ te zoeken op het volgende adres en postcode ‘nabij Groene Hilledijk 299, 3075 EA’.

Zolang de maatregelen in verband met het coronavirus duren, is het niet mogelijk om voornoemde stukken in te zien op een gemeentelijke locatie. Als het voor u niet mogelijk is om de stukken via de genoemde website te raadplegen, dan kunt u op werkdagen contact opnemen met telefoonnummer 06 - 103 53 905, dan wordt in overleg gezocht naar een maatwerkoplossing.

Zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzagelegging, van vrijdag 16 april 2021 tot en met donderdag 27 mei 2021, kan een ieder over het ontwerpbestemmingsplan, de ontwerp-omgevingsvergunningen en het ontwerpbesluit Hogere waarden Wet geluidhinder schriftelijk gemotiveerde zienswijzen kenbaar maken. U kunt uw zienswijze(n) richten aan de directeur van Stadsontwikkeling, BWT/Bestemmingsplannen, Postbus 6575, 3002 AN Rotterdam o.v.v. zienswijze Zuiderhof fase 3. U wordt verzocht aan te geven tegen welk onderdeel uw zienswijze zich richt. Vergeet in de brief niet uw naam, adresgegevens en uw emailadres te vermelden. Tevens kunnen gedurende deze termijn door een ieder mondeling gemotiveerde zienswijzen kenbaar worden gemaakt. Voor het maken van een afspraak kunt u 06-10353905 bellen.

Rotterdam, 14 april 2021

Burgemeester en wethouders voornoemd,

namens dezen,

Mevr. H. van Bockxmeer

Algemeen directeur cluster Stadsontwikkeling

Naar boven