Wijzigingsplan “Buitengebied Sint Anthonis, Duivenbosweg-t Zand”

Logo Sint Anthonis

Burgemeester en wethouders van de gemeente Sint Anthonis maken bekend dat zij, bij besluit van 6 April 2021, het wijzigingsplan ''Buitengebied Sint Anthonis, Duivenbosweg-t Zand'' (NL.IMRO.1702.8BPDuivenbosweg-VA01) hebben vastgesteld.

Inhoud wijzigingsplan

Het wijzigingsplan voorziet in de omzetting van agrarische gronden naar natuur, zodat tussen Duivenbosweg en ’t Zand natuurontwikkeling kan plaatsvinden in de vorm van het aanleggen van een bos.

Reageren op het wijzigingsplan

Het wijzigingsplan inclusief alle bijlagen ligt met ingang van dinsdag 20 april 2021 gedurende een termijn van zes weken voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis, Brink 3 te Sint Anthonis. In verband met de maatregelen tegen het coronavirus moet u wel eerst een afspraak maken. Het wijzigingsplan is ook te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl. Vul dan bij plannaam NL.IMRO.1702.8BPDuivenbosweg-VA01 in. Tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan kan met ingang van 20 april 2021 gedurende een termijn van zes weken beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag door:

  • 1.

    De belanghebbende die tijdig bij het college een zienswijze heeft ingebracht;

  • 2.

    De belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij zijn zienswijze niet tijdig bij het college heeft ingebracht;

  • 3.

    Eenieder die bezwaren heeft tegen de wijzigingen die bij de vaststelling in het wijzigingsplan zijn aangebracht.

Het is ook mogelijk om digitaal beroep in te stellen via het digitaal loket van deze instantie. Kijk op https://digitaalloket.raadvanstate.nl voor meer informatie. Indien beroep is ingesteld kan ingevolge artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht de voorzitter van de genoemde Afdeling Bestuursrechtspraak worden verzocht een voorlopige voorziening te treffen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.

Inwerkingtreding van het wijzigingsplan

Het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan treedt in werking daags na afloop van de genoemde termijn van terinzagelegging. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Degenen die beroep hebben ingesteld, kunnen verzoeken om een voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Indien het verzoek om voorlopige voorziening tijdens de beroepstermijn is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Heeft u nog vragen?

Heeft u vragen, begrijpt u een onderdeel van het wijzigingsplan niet of wilt u een afspraak maken om de stukken op het gemeentehuis in te zien? Neem dan gerust contact op met Niels Cooijmans op telefoonnummer 0485 – 388 888.

 

Sint Anthonis, 19 April 2021  

Naar boven