Ontwerp wijzigingsplan Buitengebied Haaksbergen, locatie Knoefweg 16

Logo Haaksbergen

Burgemeester en wethouders van Haaksbergen maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het college in zijn vergadering van dinsdag 6 april 2021 heeft besloten het ontwerp bestemmingsplan ‘Wijzigingsplan Buitengebied Haaksbergen, locatie Knoefweg 16’ ter inzage te leggen.

Het plan omvat het slopen van 1.100 m2 aan landschapsontsierende bebouwing, het verwijderen van een kuilvoerplaat en het verwijderen van de overige erfverharding. In ruil hiervoor wordt er een nieuwe woning van maximaal 750 m3 met bijgebouw van maximaal 150 m2 teruggebouwd. Een bestaand bijgebouw van 200 m2 blijft gehandhaafd ten dienste van de bestaande woning. Dit bijgebouw wordt opgeknapt en het asbesthoudende dak wordt vervangen. De gehele locatie wordt landschappelijk ingepast.

Het identificatienummer van het bestemmingsplan is NL.IMRO.0158.WP1009-0001.

Ter inzage

Het ontwerp ‘Wijzigingsplan Buitengebied Haaksbergen, locatie Knoefweg 16’ inclusief bijbehorende bijlagen ligt met ingang van vrijdag 16 april 2021 tot en met donderdag 27 mei 2021 voor een periode van zes weken voor iedereen ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis.

Het plan met de bijbehorende stukken is tevens in digitale vorm te raadplegen via onze website www.haaksbergen.nl → Inwoner → Vergunningen en plannen → Bestemmingsplannen en voorbereidingsbesluiten →Buitengebied → Ontwerp → Wijzigingsplan Buitengebied Haaksbergen, locatie Knoefweg 16. Hier vindt u tevens een rechtstreekse link naar ruimtelijkeplannen.nl (landelijke voorziening).

Tijdens de terinzagetermijn kan eenieder reageren. Uw zienswijze kunt u indienen bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 102, 7480 AC Haaksbergen. Tevens bestaat de mogelijkheid voor een mondelinge zienswijze. Hiervoor kunt u contact opnemen met de behandelend ambtenaar, Thorben Scholten telefoonnummer (053) 573 45 67.

Haaksbergen, donderdag 15 april 2021

burgemeester en wethouders van Haaksbergen,

 

mr. drs. R.G. Welten, burgemeester

dr. R. Toet, secretaris

 

Naar boven