Kennisgeving Ontwerp bestemmingsplan Manege Stal Flicka

Logo Hellevoetsluis

Het college van burgemeester en wethouders van Hellevoetsluis maken het volgende bekend. Het college heeft op 6 april 2021 ingestemd met het ontwerp bestemmingsplan “Manege Stal Flicka” in Hellevoetsluis.

 

Inhoud in het kort

Aan de Achterdijk 10 in het buitengebied van Hellevoetsluis is Manege Stal-Flicka gevestigd. Het familiebedrijf is in 1971 uit liefde en passie voor paarden en de paardensport ontstaan. Sinds 2011 wordt de manege al door de derde generatie geëxploiteerd. Ook de eigenaar, tevens initiatiefnemer deelt de liefde en passie voor de paardensport. Sinds initiatiefnemer de manege heeft overgenomen, hebben er een aantal ontwikkelingen plaatsgevonden die hebben geleid tot een behoorlijke toename in ruiters, zowel kinderen als volwassenen, die lessen komen volgen en deelnemen aan evenementen, wedstrijden en toernooien. In 2017 zijn er 20.800 paardrijlessen verzorgd, 23 KNHS-wedstrijden georganiseerd en ongeveer 400 uren aan tochten gereden met paarden vanuit de manege. Dit resulteert in circa 50.000 bezoekers per jaar. Initiatiefnemer kan met de huidige manegefaciliteiten de vraag niet meer behappen en ziet kansen om zijn manege verder te ontwikkelen. Initiatiefnemer heeft daarom Van Dun Advies B.V. benaderd om mee te denken in zijn visie om de manege verder te vernieuwen en te ontwikkelen. Dit heeft geleid in een plan voor een gefaseerde ontwikkeling van de manege. De uitbreidingsplannen van de manege passen niet binnen de mogelijkheden van het van toepassing zijnde bestemmingsplan. Om de voorgenomen (gefaseerde) ontwikkeling van de manege juridisch planologisch mogelijk te maken is een (voorontwerp) bestemmingsplan opgesteld.

 

Het voorontwerp bestemmingsplan Mange Stal Flicka heeft vanaf 13 november 2020 tot en met 10 december 2020 voor de inspraak ter inzage gelegen. De beantwoording van de ingediende reacties is opgenomen in bijlage ‘nota inspraak en overleg’ van het ontwerpbestemmingsplan. Daar waar nodig zijn de reacties verwerkt in het ontwerp bestemmingsplan.

Zienswijzen

Het ontwerpbestemmingsplan “Manege Stal Flicka” Hellevoetsluis ligt vanaf 15 april 2021 tot en met 27 mei 2021 voor eenieder ter inzage bij het klantcontactcentrum (KCC) in het gemeentehuis van Hellevoetsluis. Tevens is het plan te raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl en de gemeentelijke website www.hellevoetsluis.nl via: Inwoners/Bouwen en Verbouwen/Ruimtelijke Plannen/Bestemmingsplannen. In de periode dat het ontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt, is er desgewenst gelegenheid een schriftelijke of mondelinge zienswijze kenbaar maken, onder vermelding van “OBP Manege Stal Flicka”.

Zolang het gemeentehuis gesloten is in verband met het coronavirus, kunt u voor het raadplegen van stukken bij het KCC een afspraak maken via tel. 140181.

 

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u telefonisch contact opnemen met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling & Beleid via het algemene nummer van de gemeente Hellevoetsluis 14 0181. Er zal dan een afspraak met u worden gemaakt.

Hoe gaat de procedure verder verlopen

Na de zienswijzenperiode neemt de gemeenteraad een besluit omtrent vaststelling van het bestemmingsplan. Na de vaststelling van het bestemmingsplan kan uiteindelijk nog beroep ingesteld worden bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

Hellevoetsluis, woensdag 14 april 2020

 

burgemeester en wethouders van Hellevoetsluis

 

Naar boven