Gemeente Echt-Susteren - bestemmingsplan - Illikhoven 9c, Roosteren

Logo Echt-Susteren

De gemeenteraad van Echt-Susteren heeft in de vergadering van 8 april 2021 het bestemmingsplan ‘Illikhoven 9c Roosteren’ vastgesteld. Het bestemmingsplan ziet op de functiewijziging van het pand op de locatie Illikhoven 9c te Roosteren, perceel kadastraal bekend gemeente Susteren, sectie I, nummer 44. Het pand en bijbehorend perceel zijn in het thans ter plaatse vigerende bestemmingsplan ‘Grensmaas 2016’ bestemd tot ‘Horeca’. Ter plaatse was een ijssalon gevestigd. Bewoning van het pand is binnen deze vigerende bestemming niet toegestaan. De nieuwe eigenaar van het pand wenst het pand te transformeren tot een zelfstandige wooneenheid en de horecafunctie ter plaatse formeel te beëindigen. Middels het voorliggende ontwerpbestemmingsplan wordt de bestemming ‘Horeca’ gewijzigd in de bestemming ‘Wonen’, teneinde deze functiewijziging juridisch-planologisch vast te leggen.

Het bestemmingsplan ligt vanaf 16 april 2021 gedurende zes weken ter visie in het gemeentehuis, Nieuwe Markt 55 te Echt en wel op maandag van 9.00 uur tot 20.00 uur, op woensdag van 9.00 uur tot 17.00 uur en op donderdag en vrijdag van 09.00 tot 13.00 uur. Daarnaast kan het bestemmingsplan via de website van de gemeente Echt-Susteren (www.echt-susteren.nl) en de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl ingezien worden.

Gedurende de termijn van tervisielegging kunnen belanghebbenden die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt en belanghebbenden die aantonen hiertoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest, tegen het vastgestelde bestemmingsplan beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Beroepschriften dienen in tweevoud bij de Afdeling Bestuursrechtspraak te worden ingediend (Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage, evt. kan dit ook digitaal). Zij die beroep instellen kunnen gedurende de genoemde termijn ook een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van deze Afdeling. Indien gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt gedaan, wordt de inwerkingtreding opgeschort totdat op dat verzoek is beslist.

Echt-Susteren, 15 april 2021

Dr. J.W.M.M.J. Hessels

 

Naar boven