[Schoonhetenseweg 4b in Marienheem]

Logo Raalte

Op 8 april 2021 is een omgevingsvergunning verleend voor het bouwen van een woning op Schoonhetenseweg 4b in Mariënheem.

Het besluit omgevingsvergunning biedt een planologische regeling voor het bouwen van een tweede woning waar 1 woning is toegestaan aan Schoonhetenseweg 4b in Mariënheem.

Op basis van het vigerende bestemmingsplan “Buitengebied Raalte, partiële herziening nr. 24, Schoonhetenseweg 4-6” en “Paraplubestemmingsplan Parkeren’ en ‘Buitengebied Raalte, Verzamelplan 2020’” is dit niet mogelijk.

Om medewerking te verlenen aan het voorgestane gebruik hebben burgemeester en wethouders besloten om op grond van artikel 2.1, lid 1, sub c, juncto artikel 2.12, lid 1, sub a onder 3° af te wijken van het bestemmingsplan.

Het wijzigingsplan en het besluit zijn tevens elektronisch raadpleegbaar via

www.ruimtelijkeplannen.nl; de link http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplan-nen?planidn=NL.IMRO.0177.OV20210002-001

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Raalte maken, op grond van het bepaalde in artikel 3.10 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) bekend dat zij een omgevingsvergunning (met projectafwijkingsbesluit) hebben verleend voor het bouwen van een tweede woning waar 1 woning is toegestaan. Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om een hogere grenswaarde vast te stellen.

Het besluit voorziet in de bouw van een tweede woning waar 1 woning is toegestaan op het perceel Schoonhetenseweg 4b in Mariënheem. Uit het akoestisch onderzoek blijkt dat de geluidbelasting, vanwege het wegverkeerslawaai vanuit rijksweg N35 en de Schoonhetenseweg hoger is dan de voorkeursgrenswaarde van 48 dB(A).

Artikel 83 van de Wet geluidhinder biedt de mogelijkheid om een hogere waarde vast te stellen. Het wijzigingsplan en het besluit zijn tevens elektronisch raadpleegbaar via

www.ruimtelijkeplannen.nl; de link http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplan-nen?planidn=NL.IMRO.0177.OV20210003-001 (besluit hoger grenswaarde).

Procedure

Vanaf 22 april t/m 3 juni 2021 kan tegen het besluit en het besluit inzake een hogere grenswaarde, als bedoeld in de Wet geluidhinder een zienswijze worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders .

Naar boven