Ter inzagelegging ontwerpbestemmingsplan buitengebied Noord, herbestemming agrarische percelen

Logo Breda

 

Burgemeester en wethouders van Breda maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied Noord, herbestemming agrarische percelen’ (NL.IMRO.0758.BP2020231018-ON01) ter inzage ligt. Dit ontwerpbestemmingsplan voorziet een achttal percelen in het buitengebied Noord van een agrarische bestemming. Bij de bestemmingsplanherziening 'Buitengebied Noord (2015)' zijn deze gronden abusievelijk bestemd naar 'Natuur'. De (huidige) agrarische activiteiten op deze percelen zijn nooit beëindigd en deze omissie dient met een nieuw bestemmingsplan te worden hersteld. Door de bestemmingsplanwijziging kunnen deze percelen optimaal worden benut ten behoeve van de verdere ontwikkeling van het Natuurnetwerk Brabant. Het waterschap Brabantse Delta en de provincie hebben de gemeente Breda verzocht om de bestemming te wijzigen naar een passende agrarische bestemming, zodat ze als ruilperceel ingezet kunnen worden.

 

De percelen liggen ten oosten van de Halsche Vliet ongeveer ter hoogte van het 'Zandwiel'. Het gebied langs de Halsche Vliet betreft daarnaast ook een recreatieve fiets- en wandelroute (de Haagse Dijk), welke strekt vanaf de Mark tot aan de Strijpenseweg. De Haagse Dijk is een oude dijk met slingerend verloop waarlangs de Halsche Vliet ligt en diverse wielen (poelen). De percelen liggen verder ten noordwesten van het centrum van Breda op een afstand van ongeveer 8 kilometer.

 

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan en de daarbij behorende bijlagen zijn vanaf 15 april 2021 digitaal te raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Zienswijzen

Van 15 april 2021 tot en met 25 mei 2021 kunt u met uw DigiD een zienswijze op het ontwerp-bestemmingsplan indienen. Bent u een bedrijf? Gebruik dan eHerkenning om uw zienswijze in te dienen.

Schriftelijk een zienswijze indienen, kan ook. Deze stuurt u naar de Gemeenteraad van Breda, Postbus 90156, 4800 RH Breda. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de gemeente via www.breda.nl/contact.

 

Informatie

Indien u vragen heeft kunt u contact opnemen met de gemeente via www.breda.nl, twitter @breda, WhatsApp 06 – 46 66 26 66, facebook Gemeente Breda of bel 14 076

 

 

Naar boven