Vastgesteld bestemmingsplan ‘Blixembosch 2020’

Logo Eindhoven

De gemeenteraad van Eindhoven heeft op 6 april 2021 het bestemmingsplan ‘Blixembosch 2020’ gewijzigd vastgesteld.

Dit bestemmingsplan is vooral gericht op digitalisering en actualisering en niet op nieuwe ontwikkelingen. Actualisering betekent dat uitgegaan is van de huidige situatie en rekening is gehouden met het meest recente ruimtelijk relevant beleid, wet- en regelgeving en rechterlijke uitspraken daarover.

Het plangebied is globaal gelegen tussen de A50 in het noorden, de John F. Kennedylaan in het oosten, de Hondsruglaan en Tempellaan in het zuiden en de Huizingalaan in het westen. Het plangebied bestaat uit twee delen, die van elkaar worden gescheiden door het beekdal van de Groote Beek. Het gaat om de volgende deelgebieden:

  • 1.

    Woongebied Blixembosch: Dit deelgebied omvat vooral de woongebieden Blixembosch-West en Blixembosch-Oost, maar ook een deel van de John F. Kennedylaan.

  • 2.

    Omgeving Castiliëlaan: Dit deelgebied omvat met name het terrein van de maatschappelijke voorzieningen aan de Castiliëlaan en de Toledolaan, maar ook de woonwagenlocatie aan het einde van de Castiliëlaan.

De wijziging ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan heeft betrekking op het schrappen van een aantal activiteiten uit de lijst van bedrijfsactiviteiten dat hierin niet thuishoort.

Inzage

Het besluit van de gemeenteraad, het bestemmingsplan en de overige stukken liggen met ingang van 15 april 2021 tot en met 27 mei 2021 ter inzage. U kunt de stukken inzien bij het Inwonersplein (Stadhuis), Stadhuisplein 1, Eindhoven. De openingstijden van het Inwonersplein zijn op maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur.

Daarnaast kunt u het bestemmingsplan bekijken op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. via de directe link: https://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0772.80371-0301 

De bronbestanden kunt u vinden via: https://digitaleplannen.nl/0772/manifest.html.

Beroep

Met ingang van 16 april 2021 en met 27 mei 2021 kan beroep worden ingesteld tegen het vaststellingsbesluit van de gemeenteraad. Beroep kan worden ingesteld door:

  • 1.

    een belanghebbende die op tijd een zienswijze op het eerdere ontwerpbestemmingsplan heeft ingediend;

  • 2.

    een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan in te dienen;

  • 3.

    een belanghebbende die bezwaren heeft tegen de wijziging die door de gemeenteraad in het bestemmingsplan is aangebracht.

Een beroepschrift kunt u indienen bij:

de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Voorlopige voorziening en inwerkingtreding

Een beroep heeft geen schorsende werking. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van 28 mei 2021. Om dit te voorkomen kan degene die een beroepschrift heeft ingediend, verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen.

Dit kan bij:

de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

De voorzieningenrechter kan een voorlopige voorziening treffen wanneer sprake is van onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen. Als een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, wordt de inwerkingtreding van het vaststellingsbesluit uitgesteld totdat op het verzoek is beslist.

Eindhoven 6 april 2021

Naar boven