Terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan '1e herziening bestemmingsplan Walburg, locatie Beneluxlaan 5' en ontwerpbesluit hogere grenswaarden

Logo Zwijndrecht

Burgemeester en wethouders van Zwijndrecht geven kennis van de terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan. Tevens geven burgemeester en wethouders van Zwijndrecht kennis van de terinzagelegging van het ontwerpbesluit hogere grenswaarden.

Het bestemmingsplan voorziet in de realisatie van een appartementencomplex voor maximaal 56 levensloopbestendige, gestapelde seniorenwoningen op de locatie van de voormalige Rabobank aan de Beneluxlaan 5 te Zwijndrecht. Het plangebied wordt begrensd door de Beneluxlaan aan de zuidzijde, de Europaweg aan de westzijde, de Waalsestraat aan de noordzijde en de Vlaamsestraat aan de oostzijde.

Het plangebied is gelegen binnen de geluidszones van de Beneluxlaan, Van Schaikstraat en de burgemeester Slobbelaan. De 30 km/u wegen: de Europaweg, de Waalsestraat en de Vlaamsestraat zijn eveneens betrokken in het akoestisch onderzoek. Ter plaatse van de nieuwe woningen wordt door het verkeer op met name de Beneluxlaan niet voldaan aan de voorkeursgrenswaarde op grond van de Wet geluidhinder. Voor realisatie van dit bouwplan zijn voor 40 woningen hogere grenswaarden nodig.

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere grenswaarden liggen van 15 april 2021 tot en met 26 mei 2021 gedurende zes weken ter inzage in de publiekshal van het gemeentehuis aan het Raadhuisplein 3, Zwijndrecht.

De aangepaste openingstijden van het gemeentehuis zijn:

- Maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag van 9.00-12.00 uur

- Woensdag van 13.00-19.00 uur

Om de stukken op het gemeentehuis in te zien, dient u een afspraak te maken door een e-mail te sturen aan: vergunningen@zwijndrecht.nl.

Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere grenswaarden zijn ook in te zien op www.zwijndrecht.nl (onder ruimtelijke plannen (link onder blauwe buttons) → ruimtelijke plannen) en daarnaast is het ontwerpbestemmingsplan te raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer is NL.IMRO.0642.BP03beneluxlaan5-2001.

Zienswijze

Eenieder kan gedurende de termijn van terinzagelegging bij het college van burgemeester en wethouders zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere grenswaarden naar voren brengen onder vermelding van 'zienswijze Beneluxlaan 5' en verwijzing naar het betreffende besluit op de volgende wijze:

  • 1.

    schriftelijk (adres: gemeente Zwijndrecht, postbus 15, 3330 AA Zwijndrecht),

  • 2.

    per e-mail (e-mailadres: gemeente@zwijndrecht.nl),

  • 3.

    mondeling, na afspraak met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling (telefoon 078-7708301).

Zwijndrecht, 14 april 2021

Naar boven