Ontwerpbestemmingsplan Leeuwarden – Blitsaerd Oost

Logo Leeuwarden

Van donderdag 15 april 2021 tot en met woensdag 26 mei 2021 ligt het ontwerpbestemmingsplan Leeuwarden – Blitsaerd Oost met bijbehorende stukken ter inzage.

Plangebied

Het plangebied is met 41 woningen onderdeel van de ontwikkeling van fase 2 en wordt begrensd door aan de noordzijde het klei op veengebied Giekerkerpolders, aan de oostzijde het zonnepanelenveld Blitsaerd, aan de zuidzijde de Bonkefeart en de Groningerstraatweg en aan de westzijde het deel van Blitsaerd Oost dat nog onder de beheersverordening Tusken Moark en Ie wordt gerealiseerd.

Ontwikkeling

In de wijk Blitsaerd waren in totaal 400 woningen voorzien, verdeeld over twee fases. Fase 1 is reeds gerealiseerd, maar door veranderende marktomstandigheden zijn in dit gedeelte meer woningen gebouwd dan vooraf voorzien. Dit was mogelijk binnen de huidige beheersverordening Leeuwarden – Tusken Moark en Ie, maar heeft wel gevolgen voor het aantal nog te bouwen woningen in Blitsaerd Oost. Door de eerder gemaakte keuzes bij het ontwikkelen van de eerste fase, kan de tweede fase niet meer overeenkomstig de voorziene stedenbouwkundige uitgangspunten van destijds worden gerealiseerd. Inmiddels is hiervoor een nieuw stedenbouwkundig plan vastgesteld door de gemeenteraad. De tweede fase voorziet totaal in maximaal 111 woningen. Van deze woningen zijn 70 te realiseren binnen de huidige beheersverordening. De overige 41 woningen zijn niet passend aangezien dit het aantal van maximaal 400 woningen overschrijdt. Om de oorspronkelijke opzet van de wijk in stand te houden wordt de ontwikkeling van de 41 woningen in Blitsaerd Oost juridisch en planologisch geregeld in een nieuw bestemmingsplan.

Digitale bijeenkomst

Graag nodigen wij u uit voor een informatiebijeenkomst op dinsdag 20 april 2021 vanaf 19.30 uur. Tijdens deze bijeenkomst wordt een toelichting op het ontwerpbestemmingsplan gegeven en is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

Vanwege de coronamaatregelen zal dat helaas niet fysiek kunnen, maar zal dit via een online bijeenkomst plaatsvinden. Als u de bijeenkomst bij wilt wonen verzoeken wij u dat kenbaar te maken door een email te sturen naar info@windgroep.nl. U ontvangt daarna tijdig een link om online deel te kunnen nemen.

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken kunt u inzien:

  • in het Gemeentehuis, Oldehoofsterkerkhof 2, Leeuwarden (op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur en op donderdag tot 19.30 uur). Vanwege de situatie rondom corona kan dit alleen op afspraak. Neem hiervoor contact op met ons callcenter via telefoonnummer 14058. Het dragen van een mondkapje is in het gemeentehuis verplicht. Hier kunt u ook vragen stellen over het plan en de procedure.

De Crisis- en herstelwet is van toepassing op dit project.

Reageren

In de periode waarin het ontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt, kunt u uw zienswijze over het plan indienen. Dat kan schriftelijk, elektronisch of mondeling. In een zienswijze beschrijft u met welke punten u het wel of niet eens bent en waarom. Deze punten kan de gemeenteraad dan nog meenemen in het definitieve besluit.

  • Schriftelijk/elektronisch:

    • schrijf een brief aan de gemeente Leeuwarden, t.a.v. de gemeenteraad, Postbus 21000, 8900 JA Leeuwarden.

    • stuur een mail naar gemeente@leeuwarden.nl, t.a.v. de gemeenteraad.

      Vermeld in uw brief/mail:

      • ontwerpbestemmingsplan Leeuwarden – Blitsaerd Oost

Naar boven