Omgevingsvergunning snellaadstation Rijksweg A32, ter hoogte van Kooiweg 3 te Oldeholtwolde

Logo Weststellingwerf

Burgemeester en wethouders hebben besloten een omgevingsvergunning te verlenen op het adres Rijksweg A32 1 Oldeholtwolde ter hoogte van Kooiweg 3 te Odeholtwolde. Het adres betreft de verzorgingsplaats Dorpshellen. De vergunning is gevraagd voor de bouw van een snellaadstation van het bedrijf Fastned B.V..

Procedure

De omgevingsvergunning wordt verleend, nadat een uitgebreide procedure is gevolgd. Van toepassing is artikel 2.12 lid 1, sub a, onder 3º Wabo.

Als onderdeel van de procedure heeft de gemeenteraad verklaard het eens te zijn met het voornemen van burgemeester en wethouders. In zijn vergadering van 25 januari 2021 gaf de gemeenteraad een voorlopige verklaring van geen bedenkingen. Er zijn geen zienswijzen ingediend tijdens de 6 weken dat de ontwerp omgevingsvergunning ter inzage heeft gelegen. Daarmee is de voorlopige verklaring van geen bedenkingen een definitieve verklaring van geen bedenkingen geworden.

De omgevingsvergunning ligt met bijlagen (o.a. ruimtelijke onderbouwing) van woensdag 14 april 2021 tot en met dinsdag 25 mei 2021 ter inzage voor beroep. U kunt de stukken inzien tijdens de openingstijden van het gemeentehuis, bezoekadres Griffioenpark 1, 8471 KR te Wolvega. Ook staan de stukken op www.weststellingwerf.nl/bestemmingsplannen.

Beroep

Tijdens de terinzagelegging kunt u beroep indienen tegen bovengenoemd besluit. Een voorwaarde is dat u belanghebbende bent en dat u tijdig een zienswijze indiende op het ontwerpbesluit. Wanneer u als belanghebbende kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet in staat was tot de zienswijze, mag u ook in beroep gaan.

U kunt uw beroepschrift sturen naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Een beroepschrift moet worden ondertekend en tenminste bevatten: naam en adres van de indiener, dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt en de gronden van het beroep. Voor het in behandeling nemen van een beroepschrift moet u griffierecht betalen. Als u beroep instelt, heeft dit geen schorsende werking. Het besluit treedt in werking op de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. U kunt bij afzonderlijke brief aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken om een voorlopige voorziening. Indien dit verzoek binnen de beroepstermijn is ingediend, dan treedt het besluit niet eerder in werking dan voordat op dat verzoek is beslist.

 

Naar boven