Gemeente West Betuwe - ontwerp bestemmingsplan ter inzage - Meersteeg 13, Geldermalsen

Logo West Betuwe

Met ingang van donderdag 15 april 2021 ligt voor zes weken het ontwerpbestemmingsplan “Meersteeg 13 Geldermalsen, West Betuwe” ter inzage.

Toelichting planstukken.

Aan de Meersteeg 13 bevindt zich Motorcrossclub (MCC) Geldermalsen. Ze maakt voor motorcrosstrainingen en -wedstrijden gebruik van een terrein aan de zuidoostzijde van Geldermalsen (nabij het Avri-terrein). Dit gebruik vindt al sinds 1979 plaats, maar is tot heden niet geregeld in een bestemmingsplan. Het bestuur van de gemeente wil dit bestaande gebruik legaliseren door middel van een bestemmingsplan. Uitgangspunten voor dit bestemmingsplan zijn de huidige gebruiksintensiteit (als gevolg van dit bestemmingsplan ontstaat er geen extra geluidsbelasting voor de omgeving) en het beperkt toestaan van een kleine uitbreiding van het bouwvlak.

Het plangebied ligt nu in drie bestemmingsplannen. Het oostelijke deel valt in het bestemmingsplan 'Vuilstortplaats Meersteeg 1992' gemeente Geldermalsen (vastgesteld 19 mei 1992) en het westelijke deel valt in het bestemmingsplan 'Buitengebied 1984', gemeente Geldermalsen (vastgesteld 20 mei 1985, goedgekeurd 26 juni 1986). Het middengedeelte bevindt zich in het bestemmingsplan 'Windpark Avri' gemeente Geldermalsen (vastgesteld 27 juni 2017).

Deze bestemmingsplannen bieden geen sluitende planologische basis voor het huidige gebruik. Om die reden komen er in dit bestemmingsplan de bestemmingen ’sport-motorcrossterrein’, alsmede ‘water’, ‘groen’ en ‘verkeer’. Binnen die bestemmingen komen de aanduidingen “veiligheids-en vrijwaringszone windturbine”. Deze aanduidingen houden verband met de meest westelijke windturbine op het Avri-terrein.

Raadplegen planstukken.

Het ontwerpbestemmingsplan is te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl. Het plan heeft het plan-identificatienummer: NL.IMRO.0236.GDMmeersteeg13-OW01.

Het ontwerpbestemmingsplan kunt u ook op afspraak inzien bij het Klantencontactcentrum in het gemeentehuis te Geldermalsen (adres: Van Dam van Isseltweg 4, 4191 KC Geldermalsen).

Gedurende de termijn van terinzagelegging (t/m woensdag 26 mei 2021) kan een ieder een schriftelijke zienswijze (geen e-mail) sturen naar de gemeenteraad van de gemeente West Betuwe, Postbus 112, 4190 CC Geldermalsen. Indien u een mondelinge zienswijze wilt geven, dan kunt u hiervoor een afspraak maken met de heer J.H. Pos, bereikbaar via 06-50081552.

 

Naar boven