Gemeente Amsterdam - bestemmingsplan - Drostenburg-Dubbelink Venserpolder

Logo Amsterdam

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken ingevolge artikelen 3.8 en 6.14 van de Wet ruimtelijke ordening het volgende bekend:

De gemeenteraad van Amsterdam heeft bij besluit van 31 maart 2021 het bestemmingsplan Drostenburg-Dubbelink Venserpolder gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan, zoals dat ter inzage heeft gelegen.

Bestemmingsplan

Het bestemmingsplan Drostenburg-Dubbelink Venserpolder heeft als doel om de huidige bouwhoogte van de woningen in het plangebied aan te passen aan de randvoorwaarden uit het vastgestelde Programma en Ontwerp Drostenburg-Dubbelink en de kavelpaspoorten.

Het plangebied betreft de woningen die zijn gerealiseerd op 40 vrije kavels in de noordzone Drostenburg en op 20 vrije kavels in de zuidzone Dubbelink. De kavels in de noordzone Drostenburg worden begrensd door de Dostojevskisingel aan de noordzijde, de Dolingadreef aan de westzijde, het Frissensteinpad aan de oostzijde en aan de zuidzijde door het scholen- en voorzieningencluster aan de Drostenburg. De kavels in de zuidzone Dubbelink worden zowel aan noord-, west- als zuidzijde begrensd door de Dubbelink en aan de oostzijde door de George Sandstraat. Voor de exacte begrenzing van het plangebied wordt verwezen naar de digitale verbeelding, te raadplegen via ruimtelijkeplannen.nl.

De belangrijkste wijziging heeft betrekking op het feit dat in het bestemmingsplan geen maximum is aangegeven aan het aantal te realiseren woningen binnen het bestemmingsvlak. De overige wijzigingen betreffen ambtshalve wijzigingen. Voor een overzicht van de wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan, zoals dat ter inzage heeft gelegen, wordt verwezen naar het raadsbesluit tot vaststelling van het bestemmingsplan van 31 maart 2021.

Exploitatieplan

De gemeenteraad heeft tevens besloten om geen exploitatieplan vast te stellen omdat het bestemmingsplan geen nieuwe ontwikkelingen mogelijk maakt. Aangezien het hier geen bouwplan betreft in de zin van afdeling 6.4 van de Wro is kostenverhaal dan ook niet aan de orde.

Ter inzage

Het bestemmingsplan Drostenburg-Dubbelink Venserpolder met bijbehorende stukken en het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen, liggen met ingang van 15 april 2021, totdat onderstaande beroepstermijn is verstreken, ter inzage op het volgende adres:

  • Stadsdeelkantoor Zuidoost, Anton de Komplein 150, Amsterdam.

Bel voor openingstijden, 14 020 of kijk op

<www.amsterdam.nl/adressengids/stadsloketten/stadsloket-zuidoost >.

Het bestemmingsplan Drostenburg-Dubbelink Venserpolder met de daarop betrekking hebbende stukken is digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer (ID) is NL.IMRO.0363.T1902BPSTD-VG01.

Beroep

Een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze naar voren heeft gebracht, kan met ingang van 16 april 2021 gedurende zes weken, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State tegen het besluit tot gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan en tegen het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen. Gelijke bevoegdheid komt toe aan een belanghebbende die aantoont dat hij daartoe redelijkerwijze niet in staat is geweest. Tevens kan door belanghebbenden beroep worden ingesteld tegen de bij de vaststelling aangebrachte wijziging ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen, treden in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst de werking van de besluiten niet.

Voorlopige voorziening

Degene die beroep heeft ingesteld kan de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak verzoeken met het oog op onverwijlde spoed een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek dient geadresseerd te worden aan de Raad van State, ter attentie van de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Indien het verzoek tijdens de beroepstermijn wordt ingediend, treden de besluiten niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Amsterdam, 14 april 2021

Burgemeester en wethouders,

Peter Teesink

Gemeentesecretaris

Femke Halsema

burgemeester

Naar boven