Omgevingsvergunning ’t Speykpark fase 3, afwijken van het bestemmingsplan voor het toevoegen van tuinen

Logo Lisse

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Lisse maakt bekend dat zij met toepassing van artikel 2.12, lid 1, onder a, sub 3° van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) een omgevingsvergunning hebben verleend voor ’t Speykpark fase 3.

Aan de Ringvaart in Lisse wordt ’t Speykpark fase 3 ontwikkeld. De woningen maken onderdeel uit van de stedelijke ontwikkeling ‘De Waterkanten’ in Lisse.

De stedenbouwkundig verkaveling zorgt ervoor op een aantal locaties de bestemmingsgrens van de bestemming 'Woongebied' worden overschreden. Het betreft een tweetal overschrijdingen die meer dan 3 meter de bestemmingsgrens overschrijden. Binnen deze overschrijdingen worden tuinen voorzien. Door deze omgevingsvergunning, waarbij wordt afgeweken van het bestemmingsplan, kunnen de tuinen worden toegevoegd.

Ligging plangebied

De afwijkingslocaties hebben betrekking op het gebied dat globaal gelegen is aan de oostkant van Lisse. De afwijkingslocaties bevinden zich ter plaatse van een tweetal woningen die zijn gesitueerd aan dat gedeelte van de Van Speykstraat dat evenwijdig aan de Tasmanstraat is gelegen.

Beroep

De omgevingsvergunning, de ruimtelijke onderbouwing en andere relevante stukken liggen van woensdag 13 april 2021 tot en met dinsdag 1 mei 2021 voor iedereen ter inzage in het gemeentehuis van Lisse. We werken vanwege de coronamaatregelen alleen nog op afspraak. Wilt u langskomen om het besluit in te zien, dan kunt u telefonisch een afspraak maken met Mevrouw A. Stegeman op het volgende telefoonnummer 14 0252.

Het besluit is vanaf woensdag 14 april 2021 voor zes weken te vinden op de website van de gemeente Lisse en op de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl met identificatiecode NL.IMRO.0553.ROWaterkantentuin-vax1.

Beroep

Belanghebbenden kunnen gedurende de periode van woensdag 13 april 2021 tot en met dinsdag 1 mei 2021 beroep instellen bij:

Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, Den Haag.

Dit geldt voor:

• Belanghebbenden, die tijdig een zienswijze over het ontwerpbesluit naar voren hebben gebracht;

• Belanghebbenden, die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken.

Belanghebbenden kunnen bij de Voorzitter van die Afdeling tevens een verzoek om voorlopige voorziening doen. Een verzoek om voorlopige voorziening is alleen ontvankelijk als daarbij een spoedeisend belang kan worden aangetoond.

Het besluit treedt op woensdag 2 mei 2021 in werking, tenzij binnen die termijn naast een beroepsschrift ook een verzoek om voorlopige voorziening bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op dit verzoek is beslist.

Wilt u meer weten of heeft u vragen?

Voor meer informatie of vragen over het besluit kunt u contact opnemen met mevrouw A. Stegeman, te bereiken via het volgende mailadres: A.stegeman@hltsamen.nl, of telefonisch via nummer 14 0252.

 

Naar boven