Aanmeldnotitie m.e.r.-beoordeling Bestemmingsplan Groot Mariadal

Logo Roosendaal

Burgemeester en wethouders van de gemeente Roosendaal maken bekend dat zij op grond van de Wet milieubeheer op 30 maart 2021 een besluit hebben genomen ten aanzien van de vormvrije m.e.r.-beoordeling voor de gebiedsontwikkeling in Groot Mariadal te Roosendaal. Deze gebiedsontwikkeling voorziet in de transformatie en de herbestemming van het klooster Mariadal en de daarbij behorende kloostertuin, een woningbouwontwikkeling op de gronden achter en naast het Stadskantoor/’Huis van Roosendaal’ alsmede het realiseren van een nieuw Kindcentrum.

Overeenkomstig de Wet milieubeheer en het Besluit milieueffectrapportage moet het bevoegd gezag bepalen of voor een beoogde ontwikkeling een milieueffectrapportage vereist is. Het college van burgemeester en wethouders heeft op voormelde datum besloten dat een uitgebreide m.e.r-beoordeling of het opstellen van een MER niet noodzakelijk is.

Voornoemd besluit ligt met de aanmeldnotitie met ingang van 12 april 2021 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage op Mariadal, Vincentiusstraat 7 te Roosendaal. Wanneer u het besluit en de notitie wilt komen inzien, verzoeken wij u daartoe een afspraak te maken. Ook kunt de documenten raadplegen via de gemeentelijke website www.roosendaal.nl.

Op grond van artikel 6.3. van de Algemene wet bestuursrecht staat tegen dit besluit geen bezwaar of beroep open, tenzij het de belanghebbende rechtstreeks in zijn belang treft. Eventuele bezwaren kunt u wel als zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan indienen. Opgemerkt wordt, dat het ontwerpbestemmingsplan Groot Mariadal eveneens op 12 april 2021 ter inzage wordt gelegd.

Meer informatie

Voor nadere informatie kunt u terecht bij: Team RO Ruimte, Wonen en Grond, René Kools, tel. 140165, email: r.kools@roosendaal.nl 

 

Roosendaal, 9 april 2021,

Burgemeester en wethouders van Roosendaal.

Naar boven