Vaststelling bestemmingsplan “Bedrijventerreinen De Poel 2e herziening”

Logo Goes

Burgemeester en wethouders van Goes maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad het bestemmingsplan “Bedrijventerreinen De Poel 2e herziening” op 15 oktober 2020 gewijzigd heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan heeft betrekking op het perceel Marquesweg 4 te Goes. In het geldende bestemmingsplan “Bedrijventerreinen De Poel 1e herziening” is een zelfstandig kantoor op de tweede verdieping van het bedrijfspand toegestaan. Het nieuwe bestemmingsplan kent een aanduiding “specifieke vorm van kantoor - kantoor 4” toe aan het perceel en bepaalt dat ter plaatste van deze aanduiding (naast bedrijfsmatige activiteiten) een kantoor op de derde verdieping is toegestaan. Dit betekent dat de tweede verdieping niet meer mag worden gebruikt als zelfstandig kantoor. Hierdoor vindt geen uitbreiding van het aantal vierkante meters kantooroppervlakte plaats, maar een verschuiving.

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan is bij de vaststelling als ambtshalve wijziging een gewijzigde tekst in paragraaf 3.2 van de toelichting van het bestemmingsplan opgenomen over de toets aan het provinciaal beleid ten aanzien van de kantorenmarkt.

Het raadsbesluit en het vastgestelde bestemmingsplan zijn vanaf 14 januari 2021 gedurende zes weken digitaal te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0664.BPBP06-VG99 en tevens beschikbaar via www.goes.nl/bestemmingsplannen. Digitaal inzien kan, indien nodig, ook in het Stadskantoor, M.A. de Ruijterlaan 2 te Goes.

Met ingang van 15 januari 2021 kan een belanghebbende gedurende zes weken beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Beroep kan worden ingesteld door:

  • -

    een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken;

  • -

    een belanghebbende die door de wijziging die bij de vaststelling in het bestemmingsplan is aangebracht in een nadeligere positie wordt gebracht.

Het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn, tenzij bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening, zoals bedoeld in artikel 8.4 van de Wet ruimtelijke ordening, is gedaan. Als een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het bestemmingsplan pas in werking nadat op het verzoek is beslist.

Naar boven