Verkeersbesluit Instellen van een gehandicaptenparkeerplaats te Leersum

Logo Utrechtse Heuvelrug

 

Kenmerk: 13003

G. Medema, plv. manager thema Buitenruimte

BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE UTRECHTSE HEUVELRUG

Op grond van artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet 1994 zijn wij bevoegd dit verkeersbesluit te nemen. Gelet op het algemeen mandaatbesluit 2019 vastgesteld op 10 december 2019, is het nemen van verkeersbesluiten gemandateerd aan het hoofd van het thema Buitenruimte.

Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

 

Overwegende dat:

  • de Kerkweg binnen Leersum ligt;

  • Leersum binnen de gemeente Utrechtse Heuvelrug ligt;

  • de gemeente bevoegd is tot het nemen van dit verkeersbesluit;

  • de Kerkweg over openbare parkeerplaatsen beschikt;

  • in de onlangs uitgevoerde werkzaamheden aan de Kerkweg de aanwezige gehandicaptenparkeerplaats is verwijderd;

  • voor de toegankelijkheid een gehandicaptenparkeerplaats gewenst is op de Kerkweg;

  • voor het instellen van een gehandicaptenparkeerplaats een verkeersbesluit benodigd is.

Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer is overleg gepleegd met de gemachtigde van de korpschef van de politieregio Midden-Nederland en deze heeft ingestemd met hieronder genoemde maatregelen.

 

BESLUIT

1. Het instellen van een gehandicaptenparkeerplaats door het plaatsen van verkeersbord E6 uit bijlage 1 van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 (RVV 1990) op de Kerkweg te Leersum zoals weergegeven in bijgevoegde situatieschets.

 

Doorn, 6 april 2021

Burgemeester en wethouders van de gemeente Utrechtse Heuvelrug,

namens dezen, G. Medema, plv. manager thema Buitenruimte

 

 

 

 

Locatie van de in dit besluit genomen maatregelen

situatieschets Kerkweg, Leersum

 

situatieschets Kerkweg, Leersum

 

 

 

 

 

MEDEDELINGEN

 

Het besluit ligt na publicatiedatum gedurende zes weken ter inzage bij het Publiekscentrum, Cultuurhuis Pléiade Kerkplein 2 in Doorn en de bibliotheek Leersum, Hoflaan 31 in Leersum.

 

Bezwaar- en beroepsprocedure

Op grond van artikel 7.1 van de Algemene wet bestuursrecht kan door belanghebbenden tegen dit besluit een bezwaarschrift worden ingediend binnen 6 weken na de dag waarop het besluit bekend is gemaakt. Het bezwaarschrift moet gemotiveerd zijn en te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Utrechtse Heuvelrug, Postbus 200, 3940 AE Doorn.

Het maken van bezwaar schort de werking van dit besluit niet op.

Indien een bezwaarschrift is ingediend, kan op basis van artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht, worden gevraagd om een voorlopige voorziening indien –gelet op het betrokken belang- onverwijlde spoed dat vereist. Dit verzoek moet worden ingediend bij de Rechtbank Midden Nederland, afdeling bestuursrecht, voorlopige voorzieningen, correspondentieadres: Postbus 16005, 3500 DA Utrecht.

 

Nadere informatie

Voor vragen en/of nadere informatie over de inhoud van dit verkeersbesluit kunt u contact opnemen met de heer D. van der Vegt, bereikbaar via het klantencontactcentrum op (0343) 565 600.

Naar boven