Ontwerpbestemmingsplan ‘Hoekseweg 14 te Strijen’ ter inzage

Logo Hoeksche Waard

Burgemeester en wethouders van gemeente Hoeksche Waard maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Hoekseweg 14 te Strijen’ met bijbehorende stukken ter inzage wordt gelegd.

Inhoud en doel van het bestemmingsplan

Op het perceel Hoekseweg 14 in Strijen staat een voormalig agrarisch bedrijfscomplex. Het complex bestaat uit een burgerwoning met een voormalige agrarische schuur. Daarnaast zijn er op het perceel een losstaand koetshuis met bijschuur en enkele losse schuren/stalletjes aanwezig.

In de voormalige agrarische schuur willen de eigenaren een yogaschool vestigen. Ondergeschikt aan de yogaschool worden yoga gerelateerde producten verkocht. Bij de woning worden een moestuin en een boomgaard aangelegd. Daarnaast wordt het koetshuis verbouwd tot (extra) woning. Het koetshuis wordt daarbij uitgebreid in ruil voor sanering van een bestaand bijgebouw. De opstallen op het perceel worden duurzaam hersteld. Om dit initiatief mogelijk te maken is een ontwerp bestemmingsplan opgesteld.

Ontwerpbesluit hogere waarden (Wet geluidhinder)

Uit akoestisch onderzoek blijkt dat de geluidsbelasting op de verdiepingshoogte aan de zuidzijde van de te realiseren woning in het koetshuis niet voldoet aan de grenswaarde van 48 dB uit de Wet geluidhinder. De overschrijding wordt veroorzaakt door het verkeer op de Hoekseweg. Het college heeft het voornemen om hiervoor een hogere waarde (50 dB) vast te stellen.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Hoekseweg 14 te Strijen’, het ontwerpbesluit hogere waarden (Wet geluidhinder) en alle bijlagen liggen met ingang van zaterdag 10 april 2021 tot en met vrijdag 21 mei 2021 ter inzage. U kunt de stukken bekijken op de website www.ruimtelijkeplannen.nl (onder de IMRO-code: NL.IMRO.1963.BPHoekseweg14STR21-ON01).

Wilt u de stukken in het gemeentehuis inzien? Maak dan een afspraak met Liesbeth Bos, bereikbaar via telefoonnummer 088-6471251.

Indienen zienswijzen

Iedereen kan een zienswijze (bij voorkeur schriftelijk) indienen tijdens de periode dat de stukken ter inzage liggen. Het indienen van een zienswijze per e-mail is niet mogelijk.

Uw zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan kunt u richten aan:

Gemeenteraad van de gemeente Hoeksche Waard

Postbus 2003

3260 EA Oud-Beijerland

onder vermelding van ‘zienswijze ontwerp bestemmingsplan Hoekseweg 14 te Strijen’.

Uw zienswijze tegen het ontwerp besluit hogere waarden kunt u indienen bij:

College van burgemeester en wethouders van de gemeente Hoeksche Waard

Postbus 2003

3260 EA Oud-Beijerland

onder vermelding van ‘zienswijze besluit hogere waarden Hoekseweg 14 te Strijen.

Anterieure overeenkomst

Voor dit plan sluiten wij een anterieure overeenkomst op grond van artikel 6.24 Wet ruimtelijke ordening. In de anterieure overeenkomst maken wij afspraken over het kostenverhaal en de locatie eisen.

Vragen?

Wilt u liever een mondelinge zienswijze indienen? Of heeft u vragen? Neem dan contact op met Liesbeth Bos, bereikbaar via telefoonnummer 088-6471251 of via e-mail liesbeth.bos@gemeentehw.nl.

Naar boven