Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Vliethaven’ en besluit vaststelling hogere grenswaarden Wet geluidhinder

Logo Leidschendam-Voorburg

Het college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg maakt bekend dat, op grond van de artikelen 3.1 en 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening alsmede afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, de gemeenteraad van Leidschendam-Voorburg in de openbare vergadering van 22 september 2020 het bestemmingsplan ‘Vliethaven’ gewijzigd heeft vastgesteld. Tevens heeft het college in zijn vergadering van 14 juli 2020 op grond van artikel 110a van de Wet geluidhinder alsmede afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht het ‘besluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder bestemmingsplan Vliethaven’ vastgesteld. De door het college van Gedeputeerde Staten van Zuid Holland gegeven reactieve aanwijzing als bedoeld in artikel 3.8, zesde lid, van de Wet ruimtelijke ordening is ingetrokken.

Plangebied

Het plangebied van het bestemmingsplan ligt op het voormalige bedrijventerrein aan de Parnashofweg, Veursestraatweg (Connexxion locatie) tussen Parnashofweg en de Vliet. Het betreft de percelen: gemeente Veur, sectie A, nummers: 1274, 1329, 1540 en 1541.

Inhoud bestemmingsplan

Het bestemmingsplan voorziet in een juridisch-planologische regeling voor het plangebied. Aanleiding voor de herziening van het bestemmingsplan is dat het huidige bestemmingsplan geen ruimte biedt voor de transformatie van het bestaande bedrijventerrein tot het woongebied Vliethaven. Vandaar dat een nieuw planologisch regime wordt geschapen door middel van het nieuwe bestemmingsplan ‘Vliethaven’.Uit akoestisch onderzoek is gebleken dat de geluidsbelasting vanwege het verkeer op de Veursestraatweg op de gevel van de meest noordwestelijk gelegen woning, de voorkeurswaarde voor de geluidsbelasting overschrijdt. Voor de nieuw te bouwen woning moet daarom voor de vaststelling van het bestemmingsplan een hogere waarde worden vastgesteld voor de maximaal toelaatbare geluidsbelasting. Het besluit tot vaststelling van de benodigde hogere waarde is door het college genomen en bij het bestemmingsplan gevoegd.

Intrekking reactieve aanwijzing door provincie Zuid Holland

Het college van Gedeputeerde Staten van de provincie Zuid-Holland heeft in haar vergadering van 16 maart 2021 besloten de reactieve aanwijzing, kenmerk NL.IMRO.9928.DOSx2020x0008113AW-VA01, in te trekken. Dit betekent dat er geen reactieve aanwijzing meer rust op het plangebied van het bestemmingsplan ‘Vliethaven’ en dat alle plandelen in werking kunnen treden.

Inzien bestemmingsplan en hogere waardenbesluit

Het hogere waardenbesluit van het college, het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan, het raadsbesluit en de bijbehorende stukken zijn als volgt raadpleegbaar:

• Op www.ruimtelijkeplannen.nl. Het IDN-nummer van het bestemmingsplan is: NL.IMRO.1916.Vliethaven-VG01;

• Op de gemeentelijke website www.lv.nl/overzicht-bestemmingsplannen;

• Een papieren versie ligt in het Servicecentrum (Koningin Wilhelminalaan 2, Leidschendam).

Beroepstermijn

De beroepstermijn loopt van vrijdag 16 april tot en met donderdag 27 mei 2021.

Beroep instellen

Belanghebbenden die tijdig hun zienswijzen bij de gemeenteraad resp. het college hebben ingediend en belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad resp. het college kenbaar te maken, kunnen gedurende de genoemde termijn schriftelijk beroep instellen tegen het vastgestelde bestemmingsplan. Daarnaast kan iedere belanghebbende beroep instellen tegen de wijzigingen die de gemeenteraad in het plan bij de vaststelling heeft aangebracht. Beroep kunt u instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Crisis- en herstelwet

Op deze besluiten is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent, dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Het beroep wordt niet-ontvankelijk verklaard indien binnen de beroepstermijn geen gronden zijn ingediend. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeldt u in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Verzoek om voorlopige voorziening

Het indienen van een beroepschrift schorst de werking van het bestemmingsplan en het hogere waardenbesluit niet. Om dit laatste te bereiken, kan gedurende de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) worden ingediend bij de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor het instellen van beroep of het aanvragen van een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Voor meer informatie hierover neemt u contact op met de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, op telefoonnummer (070) 4264426.

Inwerkingtreding bestemmingsplan

Het bestemmingsplan treedt in werking na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn naast een beroepschrift eveneens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend.

Vragen

Voor meer informatie neemt u contact op met de mevrouw N. Kooi of een van de andere medewerkers van de afdeling Maatschappelijke & Ruimtelijke Ontwikkeling, vakgroep ruimtelijke plannen op telefoonnummer 14 070.

Naar boven