Definitieve besluiten weigering omgevingsvergunningen voor zonneparken

Logo Drimmelen

Burgemeester en wethouders van Drimmelen maken bekend dat zij de volgende aanvragen om omgevingsvergunning (uitgebreide procedure) hebben geweigerd:

W2018-0435 Afwijken regels bestemmingsplan, bouwen van een zonnepark en gebruik waterstaatswerk of beschermingszone (watervergunning) aan de Nieuwstraat te Wagenberg

W2018-0433 Afwijken regels bestemmingsplan en bouwen van een zonnepark aan de Moerseweg 3a te Hooge Zwaluwe

W2018-0434 Afwijken regels bestemmingsplan en bouwen van een zonnepark aan de Horenhilsedijk te Lage Zwaluwe

W2018-0425 Afwijken regels bestemmingsplan, bouwen van een zonnepark en gebruik waterstaatswerk of beschermingszone (watervergunning) aan de Vierendeelsweg 4 te Lage Zwaluwe

Terinzagelegging

De besluiten omgevingsvergunning en bijbehorende stukken liggen met ingang van vrijdag 9 april 2021 gedurende zes weken (tot en met 20 mei 2021) ter inzage bij de servicebalie in het gemeentehuis, Park 1 in Made.

Instellen beroep

De besluiten zijn genomen naar aanleiding van uitspraken van de Rechtbank Zeeland-West-Brabant. Tegen deze uitspraken is hoger beroep ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Om deze reden kan tegen deze besluiten gedurende de terinzagelegging door een belanghebbende schriftelijk beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

U kunt beroep instellen als:

1. u naar aanleiding van de ontwerpbesluiten tijdig een zienswijze kenbaar heeft gemaakt;

2. u kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest om een zienswijze naar aanleiding van de ontwerpbesluiten naar voren te brengen;

3. u bezwaar heeft tegen de wijzigingen die zijn aangebracht ten opzichte van de ontwerpbesluiten.

Beroep dat is ingesteld tegen de eerdere weigeringen van de omgevingsvergunning hebben van rechtswege mede betrekking op deze nieuwe besluiten.

Het beroepschrift dient te zijn ondertekend en bevat tenminste:

1. uw naam en adres;

2. de dagtekening;

3. omschrijving van het besluit waartegen u in beroep gaat;

4. een opgave van de redenen waarom u zich niet met het besluit kan verenigen.

Als een beroepschrift is ingediend bestaat tevens de mogelijkheid om bij de Voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening in te dienen.

Let op dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is op deze besluiten. Het betreffen namelijk projecten als bedoeld in categorie 1.1. van bijlage 1 van deze wet.

U kunt het beroep- of verzoekschrift ook digitaal indienen via https://digitaalloket.raadvanstate.nl/. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

 

Naar boven