Gemeente Aalsmeer – Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Oosteinderweg 2020’

Logo Aalsmeer

Z -2017/052407

Burgemeester en wethouders van Aalsmeer maken, ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat met ingang van 9 april tot en met 20 mei 2021 het bestemmingsplan ‘Oosteinderweg 2020’ met de bijbehorende stukken ter inzage ligt. De gemeenteraad van Aalsmeer heeft het bestemmingsplan op 4 maart 2021 gewijzigd vastgesteld.

 

Het plangebied van dit plan beslaat het Bovenland van de Oosteinderweg en is gelegen tussen de Oude Spoordijk in het westen, de Ringvaart in het noorden, de Mr. Jac. Takkade in het oosten en de Hoge Dijk in het zuiden. Het bestemmingsplan is een actualisatie van het geldende bestemmingsplan ‘Oosteinderweg e.o. 2005’. Het geeft een actueel beheerkader voor het gebruik van gronden en gebouwen binnen het plangebied. Het bestemmingsplan is conserverend van aard, wat wil zeggen dat het plan niet tot nauwelijks inspeelt op toekomstige ontwikkelingen. De gemeenteraad heeft bij de vaststelling van het bestemmingsplan hierin een aantal wijzigingen en amendementen aangebracht. Voor de precieze inhoud van de wijzigingen en amendementen wordt verwezen naar het vaststellingsbesluit (de amendementen) en de daarbij horende ‘Nota van Beantwoording Zienswijzen & Staat van Wijzigingen’.

 

Ter inzage

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende verbeelding, planregels en toelichting ligt gedurende zes (6) weken ter inzage met ingang van 9 april 2021 tot en met 20 mei 2021.

De stukken zijn op de volgende wijze in te zien:

 

Digitaal

U kunt de digitale versie van het bestemmingsplan "Oosteinderweg 2020” raadplegen op:

de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl onder planidentificatiecode NL.IMRO.0358.14-VG01;

en op de gemeentelijke viewer onder: http://0358.ropubliceer.nl

 

Papier

Het papieren bestemmingsplan “Oosteinderweg 2020” met behorende stukken liggen gedurende de genoemde termijn ter inzage bij:

de balie Burgerzaken op het gemeentehuis van Aalsmeer, Raadhuisplein 1;

de balie Bouwen en vergunningen in het raadhuis van Amstelveen, Laan Nieuwer Amstel 1.

Voor een fysiek bezoek aan een van beide locaties wordt in verband met de geldende coronamaatregelen verzocht hiervoor vóóraf telefonisch een afspraak te maken.

 

Beroep

Het instellen van beroep tegen het besluit om het bestemmingsplan vast te stellen is mogelijk van 10 april 2021 t/m 21 mei 2021. Belanghebbenden die tegen de ontwerpbesluiten tijdig zienswijzen hebben ingediend of belanghebbenden die redelijkerwijs niet in staat zijn geweest eerder zienswijzen in te dienen, kunnen beroep instellen tegen de besluiten. Dit geldt ook voor een ieder voor zover dit beroep betrekking heeft op de gewijzigde onderdelen van het bestemmingsplan. Beroep kan worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Voor de behandeling van een beroepschrift is griffierecht verschuldigd. Het indienen van beroep schorst de gevolgen van het besluit niet. Indien beroep wordt ingesteld, kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.

 

Inwerkingtreding

Het besluit tot het vaststellen van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

 

 

Naar boven