Gemeente Amsterdam - voorbereidingsbesluit - Museumkwartier - Valeriusbuurt

Logo Amsterdam

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken ingevolge artikel 3.7 van de Wet ruimtelijke ordening het volgende bekend:

De gemeenteraad van Amsterdam heeft in zijn vergadering van 31 maart 2021 besloten dat een bestemmingsplan wordt voorbereid voor het Museumkwartier en de Valeriusbuurt. De plangrenzen van het voorbereidingsbesluit zijn gelijk aan de plangrenzen van het huidige bestemmingsplan Museumkwartier – Valeriusbuurt uit 2011.

Het voorbereidingsbesluit is in werking getreden op 1 april 2021 en geldt voor de periode van één jaar. Het voorbereidingsbesluit heeft tot doel te voorkomen dat zich tijdens de verdere voorbereiding van een nieuw bestemmingsplan voor het gebied ongewenste ontwikkelingen kunnen voordoen. Op grond van artikel 3.3 lid 1 onder a Wabo dienen aanvragen om een omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen te worden aangehouden.

Dit voorbereidingsbesluit ligt met ingang van 6 april 2021 gedurende een termijn van zes weken op ter inzage. Het voorbereidingsbesluit is te raadplegen op de projectwebsite www.amsterdam.nl/museumkwartier.

Het voorbereidingsbesluit is ook te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl. Klik op de knop plannen zoeken en voer vervolgens het volgende planidentificatienummer (ID) in: NL.IMRO.0363.K1902VBSTD-VG01.

Een papieren exemplaar van het voorbereidingsbesluit ligt vanaf 6 april ter inzage op het stadsloket Zuid, President Kennedylaan 923 te Amsterdam. Het stadsloket Zuid is van maandag tot en met vrijdag geopend tussen 8.00 en 18.00 uur. In verband met de coronacrisis kunt u het stadsloket alleen bezoeken als u een afspraak hebt. U kunt een afspraak maken via: www.amsterdam.nl/contact/stadsloket-zuid.

Tegen dit besluit staat geen bezwaar of beroep open.

Amsterdam, 1 april 2019

burgemeester en wethouders,

Peter Teesink

gemeentesecretaris

Femke Halsema

burgemeester

Naar boven