Ter inzage legging vastgestelde beheersverordening “De Haar Oost”

Logo Assen

Inleiding

Burgemeester en wethouders van Assen maken, overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 18 maart 2021 de beheersverordening De Haar Oost”, met identificatienummer NL.IMRO.0106.99BHV2020180B-C001, met bijbehorende stukken ongewijzigd heeft vastgesteld.

Korte beschrijving

In 1998 heeft de provincie Drenthe een saneringbesluit genomen inzake de geluidszone van het TT Circuit. Dit besluit is in 1999 bekrachtigd door de toenmalige Minister van VROM. Buiten deze geluidszone mag de geluidsbelasting niet hoger zijn dan 50 dB(A). Een dergelijke geluidszone moet vertaald zijn in bestemmingsplannen. In de loop der jaren is er een lappendeken ontstaan aan diverse geldende bestemmingsplannen waarin niet altijd de geluidszone correct is opgenomen in de regels en op de verbeelding. Om te voorkomen dat al deze bestemmingsplannen integraal moeten worden herzien, is een zogeheten facetbestemmingsplan opgesteld. Hierin wordt het enkele facet ‘de bestaande geluidszone van het circuit’ van een planologische regeling voorzien, zonder dat onderliggende bestemmingen opnieuw moeten worden bestemd.

Vanwege het facetbestemmingsplan waarin de bestaande geluidszone van het TT Circuit wordt geregeld, moet ook de beheersverordening De Haar Oost opnieuw worden vastgesteld. Een beheersverordening kan namelijk niet gewijzigd worden met een facetbestemmingsplan. In deze beheersverordening wordt alleen het aspect geluidszone TT Circuit gewijzigd. De geluidszone is opgenomen door middel van een aanduiding. Verder is er inhoudelijk niets gewijzigd aan de regels van de beheersverordening.

Wat is een beheersverordening

Een beheersverordening is vergelijkbaar met een bestemmingsplan, maar is bedoeld voor gebieden waar geen ontwikkelingen zijn voorzien. De beheersverordening legt namelijk de bestaande situatie vast.

Concept-beheersverordening

De concept-beheersverordening heeft met ingang van 11 november 2020 gedurende zes weken ter inzage gelegen. Tijdens deze periode zijn geen zienswijzen ontvangen.

Bekendmaking en inwerkingtreding

De bekendmaking van het vaststellingsbesluit vindt plaats door middel van deze kennisgeving in het gemeentelijke huis-aan-huisblad, de gemeentelijke website en in de Staatscourant.

U kunt de beheersverordening raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl. De verordening treedt in werking met ingang van de dag na de bekendmaking ervan.

Tegen de vaststelling van de beheersverordening staat geen beroep bij de Raad van State open.

 

Naar boven