Vastgesteld bestemmingsplan Cruquius Wickevoort 2e herziening en verleende omgevingsvergunning bouw 35 woningen Gelderlanderlaan 1-35

Logo Haarlemmermeer

Burgemeester en wethouders van Haarlemmermeer maken bekend:

1. dat de gemeenteraad op 8 april 2021, nr. 2021.0000373 het bestemmingsplan Cruquius Wickevoort 2e herziening met planidentificatie NL.IMRO.0394.BPGcrqwickev2eherz-C001 ongewijzigd heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan is conform de artikelen 1.2.1 tot en met 1.2.5 van het Besluit ruimtelijke ordening in elektronische vorm vastgelegd en in die vorm vastgesteld. Over het ontwerpbestemmingsplan zijn geen zienswijzen ingediend.

Burgemeester en wethouders maken ook bekend

2. dat zij op 9 april 2021 de omgevingsvergunning hebben verleend voor de bouw van 35 woningen aan de Gelderlanderlaan 1-35 in Cruquius, met OLO-nummer 5463875. Over de ontwerpvergunning zijn geen zienswijzen ingediend.

Beide besluiten worden met bijbehorende stukken ter inzage gelegd.

De voorbereiding en bekendmaking van deze besluiten vinden gecoördineerd plaats zoals bedoeld in paragraaf 3.6.1 (artikel 3.30 en verder) van de Wet ruimtelijke ordening.

Het bestemmingsplan 

Het plangebied van dit bestemmingsplan bestaat uit een gedeelte van de gronden van het bestemmingsplan Cruquius Wickevoort, zoals de gemeenteraad dat heeft vastgesteld op 22 maart 2018. Dat bestemmingsplan voorziet in de ontwikkeling van een nieuw woongebied.

De 2e herziening die nu ter inzage wordt gelegd, is gelegen in de noordoosthoek daarvan.

Het doel van het bestemmingsplan is het clusteren van de bergingen in één gebouw. Voor de achtererven van de woningen binnen het plangebied zorgt het bestemmingsplan ervoor dat die vrij blijven van bebouwing. Deze 2e herziening maakt verder 35 woningen mogelijk.

De omgevingsvergunning

Op 22 september 2020 is een aanvraag omgevingsvergunning ingediend voor de bouw van 35 woningen aan de Gelderlanderlaan 1 tot en met 35 in Cruquius. De vergunning is verleend op 9 april 2021.

 

Inzien

De besluiten en de bijbehorende stukken van zowel het bestemmingsplan (verbeelding, regels, toelichting met bijlagen) als de omgevingsvergunning kunt u raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl en op de website van de gemeente: www.haarlemmermeer.nl/ro . De stukken van de vergunning kunt u ook raadplegen op de website van de Omgevingsdienst: https://loket.odnzkg.nl/

Voorts liggen deze stukken ter inzage in het raadhuis, Raadhuisplein 1 in Hoofddorp. Op afspraak zijn deze stukken dagelijks in te zien van 9-17 uur. Een afspraak maakt u via 0900-1852. Het is niet uit te sluiten dat wegens maatregelen in verband met het coronavirus nadere beperkingen worden gesteld aan het inzien van de stukken op het raadhuis.

De terinzageligging begint op 13 april 2021 en duurt zes weken.

Beroep, Crisis- en herstelwet

Binnen de zes weken waarin de stukken ter inzage liggen, kunnen belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om een zienswijze in te dienen, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Omdat het bestemmingsplan de bouw van meer dan elf woningen mogelijk maakt en omdat de coördinatieregeling wordt toegepast, is de Crisis- en herstelwet (verder Chw) van toepassing. Dit betekent dat het recht om in beroep te gaan tegen het vaststellen van het bestemmingsplan is ingeperkt (hoofdstuk 1, afdeling 2 van de Chw). De beroepsgronden moeten namelijk in het beroepschrift zelf zijn opgenomen en deze gronden kunnen na afloop van de beroepstermijn niet meer worden aangevuld. Verder behandelt de Raad van State het eventuele beroep versneld omdat de Chw van toepassing is.

Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van

State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag, of digitaal via https://digitaalloket.raadvanstate.nl. Digitaal beroep instellen is alleen mogelijk voor burgers.

Voor het in behandeling nemen van het beroepschrift is het betalen van griffierecht verplicht.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en de verleende omgevingsvergunning treden in werking daags na afloop van de genoemde termijn van terinzageligging. Het instellen van beroep schorst de werking van de besluiten niet. Degenen die beroep hebben ingesteld, kunnen verzoeken om een voorlopige voorziening bij de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Indien het verzoek om voorlopige voorziening tijdens de beroepstermijn is ingediend, treden de besluiten niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Voor het in behandeling nemen van het verzoek om voorlopige voorziening is het betalen van griffierecht verplicht.]

Naar boven