Kennisgeving vaststelling hogere waarden geluidhinder, vaststelling bestemmingsplan ‘Gedempte Where 1’ en gecoördineerde afgifte omgevingsvergunning

Logo Purmerend

Burgemeester en wethouders van Purmerend maken bekend dat de gemeenteraad op 25 maart 2021 het bestemmingsplan ‘Gedempte Where 1‘ heeft vastgesteld. Het college heeft daarop de omgevingsvergunning voor het oprichten van 158 appartementen inclusief horecaruimte en parkeergarage, het aanleggen van een inrit en het kappen van 16 houtopstanden verleend. Tevens heeft het college het besluit genomen tot vaststelling van hogere waarden in het kader van de Wet geluidhinder.

 

Zakelijke inhoud

Bovengenoemde besluiten zijn gecombineerd voorbereid op basis van de gemeentelijke coördinatieregeling (artikel 3.30 Wet ruimtelijke ordening). Daarbij is de uniforme openbare voorbereidingsprocedure ingevolge afdeling 3:4 Awb toegepast. Het bestemmingsplan bestaat uit een toelichting, regels en een verbeelding. Bij het plan is geen exploitatieplan vastgesteld. De ID-code van het plan is NL.IMRO.0439.BPGedempteWhere1-va01. Dit bestemmingsplan biedt een planologische regeling voor 158 appartementen inclusief horecaruimte en parkeergarage op het perceel Gedempte Where 1. De verleende omgevingsvergunning geeft officiële toestemming om deze ontwikkeling uit te voeren. De hogere waarden geluidhinder zijn vastgesteld met het oog op de vaststelling van het bestemmingsplan.

 

Rechtsmiddelen

Het vastgestelde bestemmingsplan, de verleende omgevingsvergunning met bijbehorende stukken en het besluit hogere waarden geluidhinder liggen met ingang van maandag 12 april tot en met dinsdag 25 mei 2021 ter inzage in de centrale hal van het stadhuis van de gemeente Purmerend, Purmersteenweg 42 te Purmerend. In verband met de maatregelen omtrent het coronavirus is het momenteel niet mogelijk de papieren stukken te bekijken op het stadhuis van de gemeente Purmerend. Als u de stukken wilt inzien, kunt u daarvoor contact opnemen met het team Vergunningen, Beleid & Advies per e-mail (vergunning@purmerend.nl (o.v.v. het project en het locatieadres)) of telefonisch (0299-452452). De stukken worden u dan toegezonden. Het bestemmingsplan is eveneens te raadplegen via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Gedurende bovengenoemde termijn van ruim zes weken kan beroep ingesteld worden bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Dit is alleen mogelijk voor belanghebbenden die tijdig zienswijzen tegen het ontwerp-besluit hebben ingediend, dan wel aan kunnen tonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest hun zienswijze tegen het ontwerp-besluit naar voren te brengen. Daarnaast is dit mogelijk voor iedere belanghebbende, voor zover het beroep wordt ingesteld tegen wijzigingen die de gemeenteraad bij vaststelling van het plan daarin heeft aangebracht. U kunt ook digitaal beroep instellen bij genoemd beroepsorgaan via https://digitaalloket.raadvanstate.nl. Daarvoor moet u beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

 

Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking op het besluit. Hiervoor kunnen belanghebbenden die beroep hebben aangetekend een voorlopige voorziening vragen. Een dergelijk verzoek kunt u alleen doen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Het verzoek om voorlopige voorziening kan worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Ook hiervoor bent u griffierecht verschuldigd.

 

Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de beroepstermijn (van ruim zes weken) kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Indien binnen de beroepstermijn geen gronden zijn aangevoerd, wordt het beroep niet-ontvankelijk verklaard. In het beroepschrift dient vermeld te worden dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

 

Naar boven