Vaststelling bestemmingsplan “Goese Poort ZLM”

Logo Goes

Burgemeester en wethouders van Goes maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad het bestemmingsplan “Goese Poort ZLM” op 25 februari 2021 ongewijzigd heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan heeft betrekking op de locatie van ZLM Verzekeringen aan de Cereshof in Goes. De verzekeringsmaatschappij heeft een nieuw stuk grond verworven (voormalig Vendugebouw met buitenruimte). Hierdoor is de gehele zone tussen het Tiendenplein en de rotonde op de Ringbaan West in haar eigendom gekomen. Op de verworven gronden wil ZLM een trainingscentrum realiseren. Daarnaast heeft de verzekeringsmaatschappij behoefte aan een uitbreiding van kantoor-, ontmoetings- en overlegruimten. Het bestemmingsplan “Goese Poort ZLM” heeft als doel de beoogde ontwikkeling planologisch-juridisch mogelijk te maken.

Het raadsbesluit en het vastgestelde bestemmingsplan zijn vanaf 8 april 2021 gedurende zes weken digitaal te raadplegen via http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0664.BPGP02-VG99 en tevens beschikbaar via www.goes.nl/bestemmingsplannen. Digitaal inzien kan, indien nodig, ook in het Stadskantoor, M.A. de Ruijterlaan 2 te Goes.

Met ingang van 9 april 2021 kan een belanghebbende gedurende zes weken beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Beroep kan worden ingesteld door:

  • -

    een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken;

  • -

    een belanghebbende die door de wijziging die bij de vaststelling in het bestemmingsplan is aangebracht in een nadeligere positie wordt gebracht.

Het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn, tenzij bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening, zoals bedoeld in artikel 8.4 van de Wet ruimtelijke ordening, is gedaan. Als een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het bestemmingsplan pas in werking nadat op het verzoek is beslist.

Naar boven