Ontwerp-omgevingsvergunning voor de realisatie van Zonnepark Zuidgeest aan de Zuidgeest te Bergen op Zoom

Logo Bergen op Zoom

Burgemeester en wethouders van gemeente Bergen op Zoom maken bekend dat zij voornemens zijn om voor de volgende aanvraag een omgevingsvergunning te verlenen:

Zuidgeest ongenummerd (ten noordwesten van het buurtschap Zuidgeest), perceel kadastraal bekend als BGN01 sectie N nummer 231 te Bergen op Zoom voor het realiseren van zonnepark Zuidgeest voor de duur van maximaal 25 jaar. Het gaat hier om een uitgebreide procedure in verband met handelen in strijd met de regels ruimtelijke ordening als bedoeld in artikel 2.12 eerste lid onderdeel a, sub 3º van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo)

De ontwerp-omgevingsvergunning bestaat uit de volgende activiteiten:

  • 1.

    Het (ver)bouwen van een bouwwerk (art 2.1 lid 1 onder a Wabo);

  • 2.

    Het uitvoeren van een werk, geen bouwwerk zijnde (art 2.1 lid 1 onder b Wabo);

  • 3.

    Het gebruiken van gronden of bouwwerken in strijd met het bestemmingsplan (art 2.1 lid 1 onder c Wabo).

De gemeenteraad van Bergen op Zoom heeft tijdens haar vergadering op 25 maart 2021 aangegeven een ontwerp-verklaring van geen bedenkingen af te geven voor de realisatie van zonnepark Zuidgeest.

De ontwerp-omgevingsvergunning, ontwerpverklaring en bijbehorende stukken liggen met ingang van 8 april 2021 gedurende 6 weken ter inzage tijdens kantooruren in het Stadskantoor, J. Obrechtlaan 4, Bergen op Zoom. Hiervoor dient van tevoren een afspraak gemaakt te worden via telefoonnummer 14 0164. De ontwerpbeschikking en bijbehorende stukken zijn ook beschikbaar via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl onder plancode NL.IMRO.0748.OVZuidgeest-0201. U kunt de beschikking ook vinden op de gemeentelijke website www.bergenopzoom.nl waarin u wordt doorgestuurd naar de landelijke informatievoorziening.

Indienen zienswijzen

Iedereen kan schriftelijk dan wel mondeling zijn/haar zienswijze omtrent de ontwerp-omgevingsvergunning en/of ontwerpverklaring kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders. Zienswijzen tegen de ontwerp-omgevingsvergunning en/of ontwerpverklaring dienen binnen de termijn van 6 weken te worden ingediend, postbus 35, 4600 AA Bergen op Zoom. Indien u een mondelinge zienswijze wenst in te brengen, kunt u contact opnemen met dhr. J. Kupers of de heer R. Luteijn van de gemeente Bergen op Zoom.

De Crisis- en herstelwet is van toepassing op deze procedure. Het betreft een project als bedoeld in categorie 1.1 van bijlage 1 van deze wet. Dit betekent onder meer dat geen pro-forma zienswijzen ingediend kunnen worden. Zienswijzen die na de termijn van terinzagelegging binnenkomen dan wel pro-forma ingediende zienswijzen worden niet bij de besluitvorming betrokken.

Bergen op Zoom, 7 april 2021

Naar boven