Gemeente Alkmaar - wijzigen verlening omgevingsvergunning - uitbreiden van speeltuin ’t Span - Tirolstraat, Alkmaar

Logo Alkmaar

publicatie

Burgemeester en wethouders van de gemeente Alkmaar maken bekend dat zij bij besluit van

30 maart 2021 hebben besloten tot het wijzigen van het besluit van 11 juli 2019, tot het verlenen van een omgevingsvergunning voor het uitbreiden van speeltuin ’t Span aan de Tirolstraat te Alkmaar.

Het besluit ligt met ingang van donderdag 8 april 2021 gedurende zes weken, dus tot en met woensdag 19 mei 2021 ter inzage bij de servicebalie Vergunning- en subsidieverlening op het Stadskantoor. U kunt het besluit alleen op afspraak inzien. Wilt u langs komen? Maak een afspraak.

Het gaat uitsluitend om een kleine wijziging van de omgevingsvergunning van 11 juli 2019, namelijk alleen het wijzigen van de vervalbepaling voor de deelactiviteit kappen van bomen. In de vergunning van 11 juli 2019 was bepaald dat de toestemming voor de activiteit kappen vervalt twee jaar nadat het besluit tot verlening van de omgevingsvergunning is gepubliceerd. Zodoende zou deze toestemming vervallen als op 17 juli 2021 nog niet een begin met het kappen is gemaakt. Er is een kans dat de vergunning op 17 juli 2021 nog niet onherroepelijk is (dat de juridische procedures dan nog niet voorbij zijn). Het is onwenselijk als dan al wordt begonnen met kappen, maar ook dat de toestemming voor het kappen dan zou vervallen.

Zodoende hebben burgemeester en wethouders besloten om de omgevingsvergunning zo te wijzigen dat de toestemming voor het kappen van bomen, vervalt twee jaar na het onherroepelijk worden van de vergunning.

Beroep

Het besluit tot wijzigen is niet tot stand gekomen met de UOV (uitgebreide voorbereidingsprocedure, afdeling 3.4 Awb) omdat deze procedure al voor het eerdere besluit is gevolgd (ten behoeve van de vergunningverlening, de omgevingsvergunning van 11 juli 2019).

Ten gevolge van die eerdere procedure kan ook tegen het wijzigingsbesluit uitsluitend (rechtstreeks) beroep bij de rechtbank worden ingesteld.

Dit kan door schriftelijk en gemotiveerd beroep in te die­nen bij de rechtbank Noord-Holland, afdeling Publiekrecht, sectie Bestuur, postbus 1621, 2003 BR Haarlem.

De beroepstermijn van zes weken vangt aan de dag na die waarop het besluit ter inzage is gelegd. De laatste dag van de beroepstermijn is zodoende donderdag 20 mei 2021.

Beroep kan alleen worden ingesteld door degenen die eerder zienswijzen hebben ingediend tegen het ontwerp besluit (dat uiteindelijk tot het besluit van 11 juli 2019 heeft geleid), en door degenen die niet kan worden verweten daar destijds geen zienswijzen tegen te hebben ingesteld.

Bij de rechtbank loopt op dit moment al een beroep tegen het besluit tot verlening van de omgevingsvergunning van 11 juli 2019.

De rechtbank zal het nu bekendgemaakte wijzigingsbesluit, en eventuele nieuwe beroepen meenemen bij haar beoordeling van het beroep tegen het besluit van 11 juli 2019.

 

Naar boven