Gecoördineerd besluit vaststelling bestemmingsplan en ontwerp-omgevingsvergunning Woonzorgvoorziening voormalig gemeentehuis Heerjansdam

Logo Zwijndrecht

Burgemeester en wethouder van Zwijndrecht maken op grond van de artikel 3.8 en 3.32 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 30 maart 2021 het bestemmingsplan 'Woonzorgvoorziening voormalig gemeentehuis Heerjansdam' gewijzigd heeft vastgesteld. Tevens is op 30 maart 2021 een omgevingsvergunning verleend (2019-107) voor de realisatie van een woonzorgvoorziening aan de Dorpsstraat 33 te Heerjansdam.

Het bestemmingsplan maakt de realisatie van een drielaags gebouw achter het voormalige gemeentehuis aan de Dorpsstraat 33 te Heerjansdam mogelijk. Dit gebouw wordt via een corridor verbonden met het voormalige gemeentehuis en het geheel krijgt de functie van woonzorgvoorziening (19 zorgappartementen). Het carillon wordt hiervoor verplaatst naar de zijgevel van het voormalige gemeentehuis. De gemeenteraad heeft het bestemmingsplan gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. Voor een volledig overzicht van de wijzigingen verwijzen wij u naar de Notitie zienswijzen waarin de wijzigingen zijn vermeld.

Coördinatieregeling

Artikel 3.30 e.v. van de Wet ruimtelijke ordening en de Coördinatieverordening Zwijndrecht maken het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk worden doorlopen. Dat wil zeggen dat de voorbereiding en bekendmaking van verschillende besluiten tegelijk worden behandeld. De aanvrager heeft verzocht om op grond van de coördinatieverordening naast het verzoek om herziening van het bestemmingsplan ook de omgevingsvergunning voor de realisatie van een woonzorgvoorziening gecoördineerd te behandelen.

Inzage

Het bestemmingsplan met bijbehorende stukken liggen vanaf 9 april 2021 gedurende zes weken ter inzage in de publiekshal van het gemeentehuis aan het Raadhuisplein 3, Zwijndrecht. De aangepaste openingstijden van het gemeentehuis zijn:

  • 1.

    Maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag van 9.00-12.00 uur

  • 2.

    Woensdag van 13.00-19.00 uur

Om de stukken op het gemeentehuis in te zien, dient u een afspraak te maken door een e-mail te sturen aan: vergunningen@zwijndrecht.nl of telefonisch een afspraak te maken via telefoonnummer 14 078.

Het bestemmingsplan is ook in te zien op www.zwijndrecht.nl (via de link 'Ruimtelijke plannen' onder de blauwe buttons en vervolgens via 'Ruimtelijke plannen' en 'Vastgestelde bestemmingsplannen'. Daarnaast is het bestemmingsplan te raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Klik hiervoor op 'plannen zoeken' en voer vervolgens het adres 'Dorpsstraat 33 Heerjansdam' in, waarna aan de linkerzijde van het scherm het betreffende plan kan worden aangeklikt. Het planidentificatienummer is NL.IMRO.0642.BP16Herzgemhuishjd-3001.

Beroep

Ingevolge artikel 8.3 van de Wet ruimtelijke ordening worden het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning voor de mogelijkheid van beroep als één besluit gezien. Tegen het gecoördineerde besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en verlening van de omgevingsvergunning kan gedurende de beroepstermijn (tot en met 20 mei 2021) door de volgende personen en/of instanties beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (ABRS), Postbus 20019, 2500 EA Den Haag:

  • 1.

    een belanghebbende die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad heeft ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan;

  • 2.

    een belanghebbende die niet verweten kan worden dat hij/zij niet op tijd een zienswijze heeft ingediend;

  • 3.

    een belanghebbende, tegen de gedeelten van het bestemmingsplan die ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan gewijzigd zijn vastgesteld.

Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Zowel voor het indienen van beroep als voor een verzoek om voorlopige voorziening worden griffierechten geheven.

Inwerkingtreding

De besluiten treden in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak is ingediend, treden de besluiten niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Zwijndrecht, 8 april 2021

Naar boven