Gemeente Maastricht, tervisielegging ontwerp-bestemmingsplan ‘Maastricht Noordwest, DELAlocatie’ en het ontwerpbesluit hogere waarde(n) ingevolge de Wet geluidhinder.

Logo Maastricht

Burgemeester en wethouders van Maastricht maken de terinzagelegging van de volgende stukken bekend:

  • 1.

    het ontwerp-bestemmingsplan ‘Maastricht Noordoost, DELAlocatie’. Er wordt geen exploitatieplan opgesteld omdat de kosten anderszins zijn verzekerd.

  • 2.

    het ontwerpbesluit hogere waarde(n) ingevolge de Wet geluidhinder (Wgh) ‘DELALocatie Symphoniesingel/Papyrussingel.

Over het bestemmingsplan

Het plangebied is gelegen aan de Symphoniesingel/Papyrussingel (ongenummerd) in de wijk Caberg en kadastraal bekend als gemeente Maastricht, sectie L, nummer 3245 en gedeeltelijk gemeente Maastricht, sectie L, nummer 3684.

Het bestemmingsplan Maastricht Noordwest heeft het destijds vigerende bestemmingsplan Malberg en Oud Caberg vervangen. Daarbij is niet de juiste bestemming overgenomen voor wat betreft het perceel aan de Symphoniesingel/Papyrussingel bekend als de ‘DELAlocatie’. Om deze vergissing te herstellen wordt het ontwerpbestemmingsplan ‘Maastricht Noordwest, DELAlocatie’ thans ter visie gelegd. De eerdere bestemming uit het bestemmingsplan Malberg en Oud Caberg wordt hiermee hersteld.

Over de hogere waarde(n) Wet geluidhinder

Het plan moet getoetst worden aan de uitgangspunten en normstelling uit de Wgh. Het plangebied ligt binnen de geluidzone van de Papyrussingel en de geplande bedrijfswoning ondervindt een geluidbelasting ten gevolge van wegverkeerslawaai. De voorkeursgrenswaarde wordt overschreden. Daarom wordt tevens een procedure ingevolge de Wet geluidhinder gevolgd. Het ontwerp-besluit is bekend met referentienummer 2021.09429.

Inzien:

Met ingang van donderdag 8 april 2021 tot en met woensdag 19 mei 2021 liggen het ontwerp-bestemmingsplan met de bijbehorende stukken en het ontwerpbesluit hogere waarde(n) Wet geluidhinder ter inzage aan het GemeenteLoket, Mosae Forum 10, Maastricht.

Het digitale bestemmingsplan is te raadplegen op de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0935.bpDelalocatie-ow01

Het ontwerpbesluit hogere waarden WGH is digitaal opvraagbaar als externe bijlage bij deze bekendmaking op www.officielebekendmakingen.nl/

Vanwege Corona-maatregelen is het GemeenteLoket beperkt toegankelijk. Wij adviseren u daarom de stukken online in te zien. Kom alleen naar het GemeenteLoket als online inzien van de stukken voor u niet mogelijk is. Maak dan wel eerst een afspraak. Dat kan digitaal via https://gemeentemaastricht.nl/bouwen-en-verbouwen/inzage-bestemmingsplan of telefonisch via 14 043.

Schriftelijke zienswijzen

Binnen de termijn van terinzagelegging kunt u schriftelijk of mondeling reageren op het ontwerp-bestemmingsplan en/of het ontwerpbesluit hogere waarde(n) Wet Geluidhinder.

  • 1.

    Een schriftelijke zienswijze met betrekking tot het ontwerp-bestemmingsplan kunt u richten aan de gemeenteraad van Maastricht:

  • 2.

    Een schriftelijk zienswijze met betrekking tot het ontwerpbesluit hogere waarde(n) Wet geluidhinder kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van Maastricht.

Uw zienswijze dient te zijn voorzien van uw naam, de dagtekening, uw handtekening, een motivering en onder vermelding van ‘zienswijze ontwerp-bestemmingsplan ‘Maastricht Noordwest, DELAlocatie’ oftewel ‘zienswijze ontwerpbesluit Wgh DELAlocatie Symphoniesingel/Papyrussingel’,

Verzending van uw zienswijze is mogelijk per post: Postbus 1992, 6201 BZ Maastricht of per e-mail via post@maastricht.nl 

Mondelinge zienswijzen

Voor het inbrengen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met de heer Eugène Smeets, telefoonnummer 06-15309648 of per email: eugene.smeets@maastricht.nl

Van uw mondeling ingebrachte zienswijze wordt een verslag gemaakt.

 

Maastricht, 7 april 2021

Burgemeester en wethouders van Maastricht,

De secretaris, W. Rutten

De Burgemeester, J.M. Penn-te Strake

 

 

Naar boven