Project Techniekcampus Zaandam, gecoördineerde procedure

Logo Zaanstad

Burgemeester en wethouders van Zaanstad maken bekend dat met ingang van 8 april 2021 voor een periode van zes weken (dus tot en met 19 mei 2021) ten behoeve van het project Techniekcampus Zaandam ter inzage liggen:

 

  • Het ontwerp bestemmingsplan Techniekcampus Zaandam met bijbehorende stukken (identificatienummer NL.IMRO.0479.STED3889BP-0201).

  • Het ontwerpbesluit van de omgevingsvergunning, met bijbehorende stukken.

  • Het ontwerpbesluit hogere geluidswaarden voor de ten hoogst toelaatbare geluidbelasting (op grond van artikel 110a van de Wet geluidhinder).

  • Het m.e.r.-beoordelingsbesluit.

 

Ligging plangebied en inhoud ontwerpbestemmingsplan

Het plangebied is gelegen op een binnenstedelijk bedrijventerrein aan de Aris van Broekweg 1,

3 en 3a te Zaandam. Ten noorden van het plangebied bevindt zich de Aris van Broekweg, ten oosten de Houtveldweg, ten zuiden de Albert Heijnweg en ten westen de Westzanerdijk in het verlengde van het binnenstedelijk bedrijventerrein. De locatie is circa 2.176 m² groot en wordt ontsloten via de Aris van Broekweg. Binnen het plangebied was dansschool Juvat gevestigd. De voormalige bebouwing is reeds gesloopt. De te realiseren techniekcampus bestaat uit een gebouw met drie bouwlagen met daar bovenop een technische installatieruimte. Achter het gebouw komen parkeervoorzieningen.

 

De techniekcampus is een cluster van techniekopleidingen in de Zaanstreek die samen met bedrijven techniek onderwijs verzorgt. Hier worden zowel jongeren, zij-instromers als werknemers van bedrijven opgeleid en getraind in actuele technische kennis en vaardigheden. Dit vindt plaats in nauwe samenwerking met regionale bedrijven en met de techniekopleidingen die op locatie van het nabijgelegen Regio College worden gegeven.

 

Op grond van de coördinatieverordening gemeente Zaanstad 2019, welke op 14 februari 2019 door de gemeenteraad is vastgesteld, worden de verschillende procedures die van belang zijn voor het realiseren van het project gecoördineerd. Om deze reden liggen de volgende stukken gelijktijdig met het ontwerpbestemmingsplan Techniekcampus Zaandam ter inzage, voor het indienen van zienswijzen: het ontwerpbesluit omgevingsvergunning en het ontwerpbesluit hogere geluidswaarden.

Ontwerpbesluit omgevingsvergunning

De procedure voor de omgevingsvergunning wordt gecoördineerd met de bestemmingsplanprocedure doorlopen en bevat het ontwerpbesluit van de omgevingsvergunning, met bijbehorende stukken ten behoeve van het realiseren van een onderwijsgebouw. Het onderwijsgebouw is tevens ondergeschikt te gebruiken voor bedrijfsmatig (praktijk) onderwijs. De aanvraag omgevingsvergunning omvat tevens de aanleg van een uitweg. De omgevingsvergunning wordt door het college van burgemeester en wethouders verleend.

Ontwerpbesluit hogere geluidswaarden

Om het onderwijsgebouw te kunnen bouwen moeten hogere geluidwaarden worden vastgesteld. Dit is het gevolg van de geluidbelasting van het wegverkeerslawaai van Albert Heijnweg, Aris van Broekweg en Houtveldweg te Zaandam en het railverkeerslawaai van de spoorlijn Amsterdam-Zaandam. Door deze geluidbelasting wordt de voorkeursgrenswaarde van 48 dB overschreden. Het vaststellen van hogere waarden zoals weergegeven in het ontwerpbesluit hogere waarden geluid is conform de Wet geluidhinder en voldoet aan het gemeentelijke beleid op dat gebied. Ook met het verlenen van hogere waarden blijft er sprake van een aanvaardbaar woon- en leefklimaat. Het besluit hogere waarden geluid wordt door het college van burgemeester en wethouders vastgesteld.

M.e.r.- beoordelingsbesluit

Burgemeester en wethouders van gemeente Zaanstad maken overeenkomstig artikel 7.19 vierde lid van de Wet milieubeheer bekend dat ter voorbereiding van het ontwerp bestemmingsplan Techniekcampus Zaandam een m.e.r.-beoordelingsbesluit is genomen. Besloten is geen m.e.r.-procedure te doorlopen voor het project Techniekcampus Zaandam.

Inzage

De bovengenoemde (ontwerp)besluiten en bijbehorende stukken liggen ter inzage als pdf-bestanden op de gemeentelijke website: www.zaanstad.nl (zoekterm ‘bestemmingsplan’).

Het ontwerp bestemmingsplan ligt tevens ter inzage op de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl.

Wilt u meer informatie of wilt u papieren stukken inzien? Vult u dan het contactformulier in op www.zaanstad.nl, dan nemen wij contact met u op.

Besluitnummers

  • Het ontwerpbestemmingsplan heeft het identificatienummer NL.IMRO.0479.STED3889BP-0201

  • Het ontwerpbesluit van de omgevingsvergunning heeft het besluitnummer 2021/6889 en de bijlage bij het ontwerpbesluit van de omgevingsvergunning heeft het besluitnummer 2021/7191

  • Het ontwerpbesluit hogere geluidswaarden voor de ten hoogst toelaatbare geluidbelasting heeft het besluitnummer 2021/6509

  • Het M.e.r.- beoordelingsbesluit heeft het besluitnummer 2021/6512

Inloopavond

Vanwege de coronacrisis wordt er geen inloopavond georganiseerd. In plaats daarvan kan op verzoek een mondelinge toelichting op de ter inzage gelegde stukken worden gegeven. Ook wordt een ieder in de gelegenheid gesteld vragen te stellen. Een verzoek of vragen kunt u mailen aan k.anusa@zaanstad.nl.

 

Bezwaar m.e.r.-beoordelingsbesluit

Tegen het m.e.r.-beoordelingsbesluit kan alleen de initiatiefnemer van het plan bezwaar indienen. Het gaat hier namelijk om een voorbereidingsbeslissing in de zin van artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht. De initiatiefnemer kan gedurende de termijn van terinzagelegging schriftelijk bezwaren tegen het m.e.r.-beoordelingsbesluit kenbaar maken. Bezwaren moeten worden gestuurd naar burgemeester en wethouders van Zaanstad, postbus 2000, 1500 GA Zaandam, onder vermelding van ‘bezwaar m.e.r.-beoordelingsbesluit Techniekcampus Zaandam’.

Zienswijzen

Gedurende de termijn van de terinzagelegging kan een ieder een zienswijze over de ter inzage gelegde stukken kenbaar maken.

  • Schriftelijke zienswijzen over het ontwerp bestemmingsplan moeten gestuurd worden naar de gemeenteraad van Zaanstad, postbus 2000, 1500 GA Zaandam, onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan Techniekcampus Zaandam’.

  • Schriftelijke zienswijzen over de overige ter inzage gelegde stukkenmoeten gestuurd worden naar burgemeester en wethouders van Zaanstad, postbus 2000, 1500 GA Zaandam, onder vermelding van ‘zienswijze project Techniekcampus.

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze vult u het contactformulier in op www.zaanstad.nl, dan nemen wij contact met u op.

Digitaal verzonden zienswijzen (bijvoorbeeld per e-mail) worden niet in behandeling genomen.

 

 

Zaandam, 7 april 2021

 

Burgemeester en wethouders van Zaanstad

Naar boven